Proiectul Trei generatii pentru maine isi propune sa sprijine femeile din Bucuresti care sunt in cautarea unui loc de munca, oferindu-le cursuri gratuite de baby sitter, educator specializat, menajera, competente antreprenoriale, competente sociale - civice si competente informatice si sprijin pentru inceperea unei afaceri.
Mamelor cu copii intre 5-9 ani care participa la aceste cursuri li se ofera posibilitatea de beneficia de servicii after-school gratuite pentru micutii lor.
Proiectul se adreseaza tinerelor absolvente de liceu sau de facultate, studentelor, mamelor cu copii intre 5-9 ani si femeilor peste 45 de ani, care au resedinta in Bucuresti, sunt in cautarea unui loc de munca, doresc sa invete meseria de babysitter, menajera sau educator specializat sau sunt interesate sa participe la cursurile de competente comune sau sa initieze o afacere.

Cursuri

Cele 280 de participante la activitatile proiectului pot frecventa unul din cele trei cursuri de competente comune: antreprenoriat, competente sociale si civice (orientarea spre client) si competente informatice cu durata de 6 zile.
O parte din participante pot frecventa cursurile de babysitter, menajera si educator specializat cu durata de trei luni. Persoanele care vor dori sa participe la cursurile de babysitter si educator specializat vor fi selectate in urma unei testari psihologice. Toate cursurile sunt autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari si recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.
Totodata, vor fi sprijinite absolventele cursurilor noastre sa sa-si gaseasca un loc de munca prin intermediul firmei de plasare Superbona.

After-school

Pentru a veni in sprijinul mamelor care au copii intre 5-9 ani, care sunt in cautarea unui loc de munca si doresc sa participe la cursurile organizate de cei de la Brainstorming Consulting, va fi deschis un centru after-school.
40 de copii ai mamelor care vor participa la cursurile organizate in cadrul proiectului vor avea acces gratuit in perioada ianuarie-octombrie 2015 la serviciile oferite de centru.
Centrul va asigura educatia si ingrijirea copiilor. Activitatile didactice din centru vor fi sustinute de echipe formate dintr-un invatator si un educator specializat. Copiii vor fi sprijiniti in invatare si vor participa la jocuri educative si ateliere arts & crafts.

Cum te poti inscrie si in ce consta selectia?

Doritoarele se pot inscrie completand formularul de inscriere de pe site: http://b-storm.ro/cursuri-calendar/formular-inscriere sau pot stabili o intalnire, sunand la 0723 321 150 sau 0766 297 313.
In vederea selectarii cursului de competente comune care li se potriveste, candidatele vor completa un test de evaluare. In cazul in care au optat pentru cursurile de baby sitter si educator specializat vor participa la o testare psihologica.

Unde vor avea loc activitatile?
La sediul Brainstorming Consulting din str. Fainari nr. 45 A.

Am stat de vorba, la sediul Brainstorming Consulting din Strada Fainari nr. 45 A, cu cateva dintre cele care frecventeaza aceste cursuri din cadrul Proiectului "Trei generatii pentru maine".
- In ce masura va ajuta proiectul "Trei generatii pentru maine"?
Maria Dumitrescu, 39 de ani: Acest proiect ne ajuta sa ne descoperim mai mult! Am ales cursul de babysitter.
Mariana Ignat, 47 de ani: Proiectul mi-a dat mai multa incredere in mine. Nu credeam ca voi gasi asemenea cursuri. Am auzit recent la postul de radio Europa FM o frantura din spotul dedicat acestui proiect. Am gasit bunavointa aici. Am fost laborant chimist si dupa aceea am lucrat intr-un atelier de creatie (in industria usoara). Am incredere ca pot sa-mi descopar in perspectiva un job.
Magda Tulimianu, 41 de ani: Sunt competente esentiale care se cer si ajuta la o integrare intr-o societate moderna.
Sevastita Grecianu, 36 de ani: Acest curs a certificat abilitatile si competentele in ce priveste clientul. Am aflat si alte informatii noi: tipurile de clienti si modalitatile de abordare, care se pot aplica si in alte domenii.
- Ati ales sa va implicati in acest proiect si pentru serviciile after-school gratuite oferite copiilor dumneavoastra?
Elena Ciulei, 46 de ani: In momentul in care m-am inscris la curs nu stiam ca au si servicii gratuite pentru copii. Am renuntat la jobul pe care il aveam (eram contabil) si acum ma voi ocupa mai mult de copilul meu de 9 ani.
Natalia Zhang, 37 de ani: Am aflat de la inceput de cursurile de educator-specializat si m-a incantat ideea de a veni la cursuri in timp ce fetita mea sta la after-school.
- Ce cursuri ati ales si de ce?
Roxana Gabriela Micioara: Am ales cursurile de menajera. Imi place sa lucrez in domeniul acesta si ai un certificat dupa ce le termini.
- Ce sperati sa castigati implicandu-va in acest proiect?
Magda Tulimianu: Cursurile au reprezentat un bonus extraordinar. Pentru mine, inseamna sansa de a-mi gasi un job si experienta de a lucra cu cei mici. Acesta este si motivul pentru care am venit la cursuri si cu siguranta imi vor usura sarcinile in perioada cursului. Un alt beneficiu este interactiunea dintre oameni.
Natalia Zhang: Am ales cursul de educator specializat, pentru ca imi plac copiii si pentru ca mi-am dorit intotdeauna sa fiu educatoare. Am avut inainte o mica afacere personala.
Sorina Bou-chdid, 41 de ani: Cred ca va fi o viziune noua si le vom da copiilor o alta cale decat cea veche implementata in sistemul nostru. Cred ca-i vom putea ajuta sa vada altfel calea.
Mi-ar placea sa incep o afacere dupa terminarea acestor cursuri de educator specializat.
Sevastita Grecianu: Cursurile pe care le facem aici sunt o combinatie optima intre partea teoretica si cea practica, iar la finalul cursului vom fi pregatiti pentru a face fata jobului respectiv.

Prima serie de cursuri pentru proiectul acesta a fost cel de "Competente sociale si civice".
Cristina Coca - expert activitati instruire la Brainstorming Consulting: "Noi colaboram cu firma de recrutare si plasare babysitter Superbona cu scopul de a le ajuta pe cursantele noastre sa isi gaseasca un loc de munca. Avem si un protocol de colaborare cu cei de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, care ne-au spus ca au nevoie de educatori specializati, pentru ca e criza in acest domeniu. Din 280 de femei cursante, pe 25 le vom sprijini sa se faca PFA".
Trei generatii pentru maine este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 6 Promovarea incluziunii sociale, DMI 6.3 Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii implementat de Brainstorming Consulting in parteneriat cu Godmother.