Asta vara am avut ocazia sa revad Gradina Zoologica din Calarasi, oras in care ma duceam in copilarie, in vacante, la bunica din partea tatalui meu.
Cu acest prilej, am discutat cu directorul Gradinii Zoologice din Calarasi, Cristian Tatavura, licentiat in Medicina Veterinara.
"Pana la aparitia gradinii zoologice oficiale, pasiunea familiei noastre pentru animale a facut sa functioneze la noi acasa o expozitie de animale. Era un fapt cunoscut in Mircea Voda, copii de la scoli si gradinite vizitand colectia noastra. De fapt, noi am facut prima populare a noii gradini zoologice facand prima donatie de animale si pasari exotice si salbatice", a spus Cristian Tatavura.
Gradina zoologica din Calarasi este singurul loc din Romania unde au fost reprodusi tigrul siberian si jaguarul, majoritatea gradinilor zoologice din tara au pui de la noi: Bucuresti, Brasov, Sibiu, Targoviste s.a. Facem parte din Federatia Gradinilor Zoologice din Romania, fapt ce a facilitat colaborarea cu si sprijinul Ministerului Mediului.
La Calarasi traieste singurul hipopotam din Romania, avem o colectie de reptile (serpi, soparle si altele) care, prin numar si dimensiuni este printre cele ma importante din tara", ne-a declarat directorul Gradinii Zoologice Calarasi.