Cativa jurnalisti au avut placerea sa participe recent la o degustare de foie gras la restaurantul Morgan La Dud din Capitala.
Aici, am fost intampinati de Gabriella Pascaru Bisi, CEO & CO - Founder la Tycoon Communication, si sotul ei, Sandro, italian de origine, care ne-au dat mai multe detalii in acest sens.
"Eu si sotul meu suntem foarte pretentiosi! Iubim acest loc pentru ca aici gasim o atmosfera familiara. Anne Marie Parlog, cea care detine acest restaurant, impreuna cu sotul ei, Radu Parlog, ii duc pe angajatii lor vara, din cand in cand, atunci cand acestia au timp, la sfarsit de saptamana, la piscina care se afla pe proprietatea lor situata la 30 de kilometri de Bucuresti. Acolo, ii rasfata pe acestia gatindu-le. Daca angajatii nu se reintorc la munca fericiti, a doua zi nu vor putea da randament", isi incepe povestea Gabriella Pascaru Bisi.
Asa cum am aflat la degustare, Morgan La Dud este unul dintre putinele locuri din Bucuresti unde clientii pot veni insotiti de animalele de companie. In acest timp, poti sa mananci impreuna cu sotul, iubita sau prietenii pe care ii ai.


Ce am degustat la Morgan La Dud

Restaurantul Morgan La Dud este singurul restaurant de foie gras din Bucuresti.
Gabriela si Sandro ne-au "initiat" in tainele degustarii de foie gras. Am inteles ca intotdeauna foie gras se mananca incet si se asezoneaza cu un vin de calitate.
Astfel, la primul fel, terina de foie gras cu dulceata de smochine, am baut un vin Chardonnay Ingerii din Micul Paris de la Cramele Bazilescu.
La al doilea fel, am mancat un torchon de foie gras pe pat de salata baby, cu un vin Busuioaca de Bohotin. Ce a urmat a fost de-a dreptul delicios: o inghetata din menta senzationala, pe care am mancat-o incet. Ma asteptam ca acesta sa fie ultimul fel, dar a mai urmat ceva: un foie gras poel delicios! Si, la final, un mousse de foie gras cu vin Tamaioasa Romaneasca.
Si, culmea, daca din alte restaurante in care mananci si, la final, pleci si abia te mai poti misca, dupa degustarea de foie gras de la Morgan La Dud m-am simtit usoara ca un fulg!
Aici am avut parte nu numai de mancare buna, ci si de oameni primitori si discutii placute, iar in fundal se auzea muzica Patriciei Kaas, care imi place atat de mult!
Cel care ne-a adus bunataturile a fost Stefan Defta, iar cei care le-au pregatit au fost sef Eduard Istoc (care a fost cooptat recent ca asociat la Morgan La Dud), Anne Marie Parlog (de profesie avocat) si echipa lor.
"In general, lumea nu vine la noi sa bea, dar vine aici sa manance! La Morgan vin sa manance vedete precum Radu Beligan, Marius Florea Vizante, Horia Brenciu, soprana Mariana Nicolesco, Leslie Hawke, mama actorului Ethan Hawke", a precizat Anne Marie Parlog.
Atmosfera de la Morgan La Dud ne-a dus cu gandul la piesa Corinei Chiriac, "Strada Sperantei".