Recent, s-a lansat proiectul M.A.T.C.A. posdru/168/6.1/s/14589, care este rezultatul unuio efort sustinut al beneficiarului si partenerilor implicati de a crea o retea integrata si coerenta de intreprinderi sociale.
Durata de desfasurare a proiectului este de 12 luni.
In cadrul acestui proiect, Arpad Ciorba a deschis un restaurant social in Baia Mare, care are 17 angajati, dintre care sapte persoane sunt cu dizabilitati.
"Sunt doua persoane surdo-mute, o persoana cu probleme de vedere, o persoana cu sindrom down, o persoana cu probleme renale, o persoana care nanism, o persoana cu hemofilie severa grad A. Mai sunt doua persoane din case de tip familia, care au fost cazate la o casa parohiala si patru persoane din grupul vulnerabil (cu probleme sociale)", ne-a spus Arpad Ciorba, manager restaurant social & catering ASSOC.
In fiecare zi, angajatii acestui restaurant pregatesc meniuri pentru multi oameni care prefera sa manance de aici: mancarea este buna si gustoasa.
Acestia pregatesc 120 de portii in cadrul Cantinei Masa pe roti (35 de persoane ridica mancarea la sufertas), la 15 persoane mancarea le este livrata acasa pentru ca nu se pot deplasa din diverse motive (de sanatate sau pentru ca sunt persoane in varsta), iar restul de 70 de meniuri in Centrul Romanii (pentru romi).
"Am inceput cu o supa si felul doi si faceam 25 de meniuri pe zi! Acum, facem intre 400 - 600 de meniuri pe zi! Organizam si catering pentru diverse evenimente si in fiecare zi avem un alt meniu: restaurantul functioneaza pana la ora 16.00 si oamenii sunt incantati de ceea ce le pregatim: mancarea este gustoasa, avem si meniuri vegetariene si raw-vegan. De asemenea, avem in meniu si paste si pizza, dar si salate si prajituri si meniu barbecue si fast-food", a mai spus Arpad Ciorba.