Daniel Octavian Bejan alias Moshemordechai: Dezvaluceli
Daca as anunta, cu mare tambalau, ca voi face o grava dezvaluire despre unul dintre candidatii la presedintie, promitand ca voi iesi in fata opiniei publice pentru a anunta cine e infamul candidat care mananca paine de secara, iar raspandacii ar cheltui destula galagie pe tema rolului infam al secarei, mai ales daca as fi si presedinte al Romaniei, dupa ceva vreme, nu putini ar fi cei convinsi ca aia care consuma paine de secara sunt niste dusmani ai natiei. Daca, dupa ceva vreme, as mai produce si o pseudo-dezvaluire, prin care as racni "X haleste paine de secara!" lucrurile ar lua-o complet razna.
Aproape toti suntem de acord ca Basescu e un dezgustator traficant de jeg si minciuni, dar continuam sa ne lasam fascinati, agatati, antrenati in delirul dezgustatorului personaj. O fi Basescu infam, or fi porcariile scoase de el pe gura niste infamii, dar daca ne servesc, totul devine placut ca un alint.
Habar nu am daca Ponta a avut sau nu treaba cu SIE. Sursa pseudo-dezvaluirii nu are nicio credibilitate, din punctul meu de vedere. Oricum, tot din punctul meu de vedere, e absolut irelevant. Nu ma intereseaza cine mananca paine de secara, decat in masura in care mi se explica de ce secara e primejdioasa pentru interesul national. Tot asa ar deveni interesanta o dezvaluire care mi-ar explica, prin probe, care sunt ticalosiile savarsite de X sau Y pe cand functiona (daca!) el ca agent sub acoperire.
Daca vreti sa admiteti dezvaluirea basescului, ramane sa mai observati cand se intampla aceasta dezvaluire, in ce moment. Adica, descopera Basescu, Ponta, prezumtiv ofiter sub acoperire, poate fi premier, dar sub nicio forma presedinte. Repet, tot nu am aflat de ce e secara o primejdie pentru natie. Mai trebuie sa remarcati ca o informatie despre care, daca va lasati ambalati de "dezvaluirile" basescului, deja ati admis ca e critica, e livrata abia acum. Descoperiti, deci, ca informatiile critice devin instrument de santaj, ca cel acuzat nu se lasa santajat, chiar cu riscul dezvaluirii informatiei, dar... secara e deja infama.
Nu stiu daca exista personaj cu o biografie mai ocultata decat Basescu. Iar un astfel de personaj a avut doua mandate prezidentiale. Fix acest personaj gargariseste acum despre ipotetice zone obscure din biografia altora. Foarte serioasa treaba. Foarte credibil personaj.
Repet, habar n-am daca Ponta a avut sau nu treaba cu SIE. Nici nu ma intereseaza. Personal gasesc mai nepotrivit pentru functia de presedinte pe unul implicat in traficul de copii, decat pe unul care ar fi colaborat cu SIE, dar e doar un punct personal de vedere si pot gresi.
Deci, suntem oameni seriosi, dar comentam "dezvaluirile" tatalui EBA (care EBA ne-a fost brav europarlamentar, ales democratic), fost reprezentant la Anvers, cumatru cu Bercea. Bine. S-o bagi in ma-sa de secara.