AMOSNEWS: O toamna cu caderi de capete
Ce ascunde diversiunea "Partea tiganeasca" a filierei fratilor Basescu?
Fratii Traian si Mircea Basescu ar putea fi si verigi intr-o retea internationala de trafic clandestin controlat cu arme destinate zonelor de conflict? Incercam de cateva saptamani sa intelegem idiotenia in care s-a lasat prins Traian Basescu. El nu si-a dat seama ca nu fratele sau este miza acestui scandal ce se contureaza din ce in ce mai mult ca o veritabila diversiune menita sa ascunda ceva mult mai grav.
Inca din zilele imediat urmatoare punerii in scena a regiei scandalului ,,Basescu-Anghel (alias Bercea Mondial)" au circulat informatii extrem de grave despre resorturile sale si despre regizorii din culisele afacerii. Prima informatie, aparent incredibila, ne aducea la cunostinta agitatia febrila in care a intrat domnul Duane Butcher, fostul insarcinat cu afaceri ad interim al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti si audientele de maxima urgenta solicitate de acesta, concomitent cu convocarea la briefing a colaboratorilor Departamentului de Justitie al SUA din Ministerul Public al Romaniei. Domnul Duane Butcher a invederat imperativ oficialilor romani ,,surprinderea si ingrijorarea fata de turnura cazului domnului Mircea Basescu, in contextul unor aluzii facute la un post de televiziune, care sugerau implicarea fratilor Basescu in afaceri cu armament situatie care, daca va scapa controlului, poate dauna SUA".
Nota bene:
1. Departamentul de Stat, Departamentul Justiei si FBI si-au trimis de mai multe ori, in anii anteriori, emisarii la Cotroceni, in incercarea de a descalci itele incurcate ale unor operatiuni clandestine de trafic cu arme, cu inalte implicari ale unor oficiali de la Bucuresti.
2. Este in practica internationala a serviciilor speciale, care controleaza traficul clandestin cu arme, ,,intoarcerea" traficantilor pentru a lucra in operatiuni speciale subscrise strategiilor politice realizate prin mijloace secrete.
3. In interiorul unora dintre comisiile parlamentare speciale, din Romania, care ar trebui sa supervizeze operatiunile externe delicate ale serviciilor secrete, au existat murmure de nemultumire in legatura cu protectia acordata livrarilor de arme partilor implicate in evenimentele in desfasurare din Ucraina.
4. Demersul precipitat al insarcinatului cu afaceri a.i. D. Butcher nu ar putea fi una dintre explicatiile plauzibile ale manierei si grabei cu care se intrevede instrumentalizarea judiciara a cazului?! Caz aparut pe fondul defectiunilor generate de lupte intestine si fratricide ale serviciilor secrete, pozitionate, unele sub autoritatea lui Traian Basescu, altele obediente lui Gabriel Oprea prin ,,doctorii in stiinte militare si informatii", creati de el, la foc continuu, si pozitionati acum in functii pentru care sunt obligati.
Cine si de ce a acoperit partea "tiganeasca" a scandalului fratilor Basescu?
Un serviciu de informatii national si un altul departamental, aflate intr-o permanenta competitie neloiala, au ,,conservat" din anii 2010-2011 documentele care atestau cumpararea si traficarea influentei familiei presedintelui in scopul exonerarii de raspundere penala a familiei Anghel. Clanul Bercea era unul dintre capetele afacerilor cu ,,fier vechi" din patrimoniul Cailor Ferate, in principal si nu intamplator, de pe la inceputurile carierei lui Traian Basescu la Ministerul Transporturilor.
Nu este mai putin adevarat ca si fostul premier Adrian Nastase a incercat sa impuna casarea la fier vechi a materialului rulant functional al Cailor Ferate, cu scopul de a capta bunavointa electorala din partea mafiei fierului vechi.
Printre dezmembratorii de active industriale in scopul valorificarii acestora la fier vechi s-a aflat si ,,Dom‘ profesor" Virgil Magureanu, asa ca nu trebuie sa ne mire ce de ,,lume buna" si-a murdarit mainile si costumele de stofa fina cu ,,rugina din ruinele industrializarii socialiste", pe care tot aceasta lume a propavaduit-o de prin amvoanele propagandei C.C. al P.C.R. , in a carui nomenclatura speciala se aflau.
Familia colectorilor de fier vechi a ,,Mondialilor" are o impresionanta panoplie de ,,N.U.P.,, - uri. Circa una suta! Adica tot atatea cauze penale la care Justitia a ramas oarba in sensul negativ al simbolului impartialitatii. Denominatia ,,Mondialul" a capului familiei a fost talmacita de acesta ca expresie a dimensiunilor internationale ale afacerilor sale, ceea ce duce cu gandul la retele transnationale, care nu pot opera in afara inaltei protectii politice si judiciare, tot transnationale.

(Va urma)