In Grecia exista un miracol numit Meteora. Meteora, situata in campia Thesaliei, in apropiere de Kalambaka, intre muntii Koziakas si Antichassia, este unul din cele mai cunoscute centre monahale ale Rasaritului crestin. O adevarata padure de piatra ce izbucneste in mijlocul campiei plaseaza ansamblul monastic intr-un peisaj de o maretie tulburatoare. Meteorele reprezinta cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, dupa Sfantul Munte Athos.
Dupa acest model admirat in intreaga lume, Biserica Ortodoxa Romana, prin Arhiepiscopia Bucurestilor, vrea sa construiasca un lacas de cult la peste 2200 de metri altitudine, intre Refugiul Salvamont si Crucea Caraiman.
Astfel, Romania ar avea cu ce se mandri: biserica situata la cea mai mare altitudine de la noi din Muntii Carpati. Aceasta idee nu apartine Bisericii, ci este initiativa turistilor si credinciosilor pelerini.
Demersurile au fost incepute, iar Arhiepiscopia a obtinut deja terenul pe care urmeaza sa se construiasca, in inima muntilor, biserica, dar si un aviz de biodiversitate de la Administratia Parcului Bucegi. Le mai trebuie un aviz de constructie si aprobarea proiectului, dar si documentatia tehnica a constructiei.
Speram in buna credinta a celor care trebuie sa aprobe constructia bisericii la 2200 de metri altitudine, care s-ar inscrie in efortul colosal desfasurat in ultimii 25 de ani de reintoarcere a poporului roman cu fata catre Dumnezeu.
Cat despre cartitorii care plang de mila faunei din muntii Bucegi, am fi admirat vehementa acestora daca s-ar fi manifestat la fel si in cazurile flagrante de distrugere a mediului si despaduririlor, care au drept consecinta inundatiile catastrofale. Cativa autointitulati iubitori ai muntelui s-au grabit se semneze o petitie prin care contesta demersul BOR. Sper ca Dumnezeu sa-i lumineze si sa-i ajute sa vada drept. O constructie sfanta in varf de munte ne-ar aduce la nivelul magnific al Grecilor, care au inaltat minunile de la Meteora, si pe care le vizitam si admiram in drumul catre Mediterana.
Sunt sigura ca iubitorii de natura vor fi fericiti sa intalneasca oameni credinciosi si sa poposeasca la un lacas de cult situat la 2200 de metri altitudine, mai ales atunci cand, in drumetiile lor pe varf de munte, vor fi suprinsi de vremea rea, de furtuna, ploaie ori ninsoare.