Brainstorming Consulting si Godmother deruleaza timp de 2 ani proiectul "Trei generatii pentru maine" cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Proiectul are o durata de 18 luni si o valoare totala de 2.166.633,58 lei, din care 2.058.301,90 lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila solicitata si 108.331,68 lei contributia celor doi parteneri.
Obiectivul general al proiectului consta in cresterea sanselor de ocupare ale femeilor din Bucuresti prin activitati de formare profesionala si masuri de armonizare a vietii de familie si vietii profesionale, in contextul eliminarii stereotipurilor de gen si a discriminarii femeii la locul de munca.
Grupul tinta al proiectului este constituit din 280 de femei din Bucuresti, tinere absolvente, mame cu copii untre 5-9 ani si femei de peste 45 de ani, care sunt in cautarea unui loc de munca si doresc sa initieze o activitate independenta sau sa se califice/recalifice, pentru a-si creste sansele de ocupare.
Modalitati de recrutare: Pe parcursul proiectului vor fi folosite mai multe canale de informare si promovare a proiectului in randul femeilor:
-vor fi organizate activitati de distribuire de materiale informative in cadrul Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Agentiilor de Ocupare a Fortei de Munca, institutii care asigura servicii persoanelor inactive, somere la nivelul municipiului Bucuresti.
- in scolile si gradinitele aflate in imediata apropiere a sediului in care au loc activitatile proiectului (str. Fainari 45A), se vor organiza in cadrul sedintelor cu parintii sesiuni de informare cu privire la oportunitatile oferite in cadrul proiectului pentru mamele inactive care au copii intre 5-9 ani.
- pe site-ul proiectului si pagina de facebook a Brainstorming Consulting vor fi afisate informatii referitoare la cursurile organizate in cadrul proiectului, conditiile de inscriere la sesiunile de instruire
- vor fi difuzate 45 de spoturi radio pe mai multe posturi de radio locale din Bucuresti, care vor indemna femeile sa intre pe site-ul proiectului, sa ne contacteze pentru a beneficia de oportunitatile oferite de proiectul nostru.
Activitatile de formare profesionala a femeilor sunt acompaniate de activitati de crestere a sanselor lor de a-si gasi un loc de munca sau de a initia o activitate independenta. Astfel, mamele cu copii mici, vor beneficia pe durata programului de instruire de servicii de educatie si ingrijiri pentru copiii lor.
In acest scop, se va deschide un centru de educatie si ingrijiri care va oferi servicii la standarde inalte. Femeile cu spirit intreprinzator vor participa la cursuri de calificare, de competente antreprenoriale, si sesiuni de dezvoltare personala si 25 femei din randul celor care au absolvit cursuri in cadrul proiectului vor fi sprijinite financiar si juridic sa se inregistreze ca persoane fizice autorizate.
Sesiunile de tehnici de cautare a unui loc de muncă le vor pregati pe beneficiare să isi prezinte cunostintele si abilitatile in fata potentialilor angajatori, iar sesiunile neconventionale in care li se vor prezenta subiecte precum dreptul la sanatatea reproducerii, reguli de make-up si styling pentru intalnirile de afaceri, intalnirile cu femei de succes, au drept scop cresterea increderii in sine a femeilor si a motivatiei lor de a deveni active pe piata muncii.
Angajatorii si angajatii deopotrivă vor fi vizati de campaniile la posturi de radio despre facilitatile acordate prin lege angajatorilor care angajeaza someri si tineri absolventi. Barbatii vor fi expusi unei campanii radio in care va fi promovat concediul paternal ca masura de schimbare a modului cum sunt privite rolurile traditionale ale femeii si barbatului in societatea romaneasca.
Femei de succes isi vor prezenta povestea in cadrul unor sesiuni online pe internet astfel incat alte femei sa le urmeze exemplul. De asemenea, se vor realiza trei testimoniale cu beneficiarele proiectului.
Prin activitati de formare profesionala, sesiuni de crestere a increderii in sine, cursuri de dezvoltarea competentelor comune, sprijin financiar si juridic, campanii de promovare a concediului paternal, a beneficiilor ce deriva din legislatia muncii, precum si prin servicii de educatie si ingrijire pentru copii, proiectul isi propune sa contribuie la imbunatatirea conditiei femeii in societatea romaneasca si sa o constientizeze asupra drepturilor ei la sanse egale cu barbatul, in plan personal si profesional. Proiectul contribuie la crearea unei piete a muncii incluziva si la promovarea principiului egalitatii de sanse si de gen in societatea romaneasca.
Pentru mai multe informatii accesati site-ul http://www.b-storm.ro/ si contul de facebook https://www.facebook.com/brainstorming.romania