In cartea "Ia-ti portia de sanatate", Mihai Dragomir, initiatorul conceptului cardio mix in Romania, face cateva precizari legate de pierderea in greutate.
"Atunci cand pierderea in greutate se blocheaza:
Dupa ce am urmat o dieta si am slabit rapid, in prima faza organismul se blocheaza si nu mai raspunde la stimul.
Solutia este de a folosi timp de doua saptamani mesele substitutive ce ne vor ajuta sa trecem peste acest impas multumita consistentei proteice ce echilibreaza aportul de baza caloric al organismului.
Dupa mesele de seara exagerate - urmatoarea zi vom utiliza mesele substitutive, in felul acesta reusind sa echilibram balanta energetica.
Pentru mentinere - implementarea meselor substitutive 5 zile/saptamana, timp de trei saptamani, o masa substitutiva/ zi ne ajuta sa consolidam greutatea corporala.
Cum facem alegerea: Important - sfatuiesc ca mesele substitutive sa fie alternate si variate: batoane de cereale, biscuiti integrali, frappe si supe de legume pentru a nu intra in monotonie sau saturatie.
Precautie: cand consumati batoane de cereale sau biscuitii integrali beti foarte mult apa, ajutand astfel la umplerea stomacului, asigurandu-va in acest mod o satietate completa.
In restul zilei este fundamental sa mancam normal, excluzand masa substitutiva, astfel ramaneti cu cca 100 de calorii, ceea ce ne formeaza pierderea a 2 - 4 kilograme pe luna", scrie Mihai Dragomir in cartea sa, aparuta la Editura EIKON.