Realitatea.net informeaza: Spectacol grandios pe cer, in acest weekend. SUPERLUNA va fi vizibila duminica, zi in care Luna va fi 100% plina si se va afla in cel mai apropiat punct de Pamant. Satelitul natural al Terrei se va afla la cea mai mica distanta fata de Terra din intregul an, la 357.040 de kilometri.
La fiecare 14 luni, astrul ceresc se afla la cea mai mica distanta de Pamant. Asadar, in data de 10 august vom vedea o SUPERLUNA, dupa ora 21.00, de oriunde este cer senin. Va straluci foarte puternic, va parea cu 14% mai mare decat de obicei si va fi "la concurenta" cu Perseidele, cel mai celebru curent de meteori, cand cerul va fi strabatut de pana la 80 de "stele cazatoare" pe ora.
Cu siguranta ca fenomenul va fi surprins in toata splendoarea lui de pasionatii de astronomie si de fotografie, care vor putea imortaliza imagini spectaculoase.
Fenomenul de SUPERLUNA, in cadrul caruia astrul ceresc are un aspect iesit din comun, este adeseori asociat in credinta populara cu stigmatul unor dezastre naturale, precum cutremure, tsunami, inundatii, taifunuri si cicloane.
Cercetatorii NASA sustin ca nu au descoperit nicio corelatie directa intre dezastrele naturale de pe Terra si apropierea Lunii de Terra, spunand ca in timpul fenomenului de SuperLuna, Pamantul, Soarele si Luna sunt aliniate, Terra aflandu-se intre Luna si Soare.