La Editura Univers Stiintific - Publishing House a aparut recent cartea "Lumea secreta a pietrelor scumpe" de dr. ing. ion Chiricuta.
Consultanti stiintifici: ing. geofizician Costin Andrei Victor si dr. ing. geofizician Marilena Carmen Andrei.
"Lumea secreta a pietrelor scumpe" va ofera informatii atat despre originea, clasificarea, evaluarea, prelucrarea si valoarea de piata a gemelor, cat si despre tratamente, falsuri, imitatii, pietre sintetice si metodele de identificare a acestora. Este o carte de prezentare a pietrelor scumpe in stare naturala si a celor fatetate, de un inalt nivel stiintific, dar care se adreseaza unei largi categorii de cititori. Lucrarea contine ultimele noutati la nivel mondial si a fost conceputa astfel incat informatiile sa fie cat mai accesibile. Lectura ei va reveleaza aspecte ale istoriei umanitatii mai putin cunoscute, legate de lumea fascinanta a pietrelor scumpe, iar notiunile insusite va pot ajuta sa luati decizii rapide si corecte in acest domeniu vast, atunci cand doriti sa achizitionati, sa vindeti sau pur si simplu sa evaluati o gema.
Autorul, dr. ing. Ion Chiricuta, este unul dintre cei mai competenti experti din Romania in domeniul pietrelor scumpe. In ultimii 15 ani, el a participat la numeroase targuri si expozitii, a comunicat cu un mare numar de geologi, gemologi si comercianti de geme si a sustinut doua interviuri televizate. Este singurul roman care a absolvit cursul de experti evaluatori al Institutului Asiatic de Stiinte Gemologice, unul dintre cele mai prestigioase institute de profil la nivel mondial. Natura sa mercuriana se manifesta printr-o vie curiozitate si un ascutit spirit de observatie, dar si prin abilitati de comunicare si umor, calitati folosite din plin la scrierea acestei carti.
Pentru comenzi, puteti trimite un e-mail la adresa: [email protected]
"Ion Chiricuta este un inginer constructor care a ajuns sa scrie la modul profesionist o carte de geologie. Scrisa intr-un limbaj accesibil, contine pareri ferme, dar dure despre piata primitiva a gemelor din Romania, inca dominata masiv de neprofesionisti si contine informatii de nivel stiintific dobandite in 15 ani de studiu in particular al diverselor proprietati ale pietrelor frumoase (gemelor). Profesionalismul acestei prezentari accseibile unui absolvent de liceu a fost dobandit in urma unui curs intensiv de evaluator de geme la Institutul Asiatic de Gemologie din Bangkok, absolvit in urma cu trei ani", ne-a spus Andrei Costin Victor, consultant stiintific al acestei carti.