Orange a premiat astazi cei 26 de studenti ai Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei (ETTI) din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, care au absolvit cursurile Orange Educational Program desfasurate pe parcursul anului universitar 2013 - 2014.
Orange Educational Program vine in completarea cunostintelor dobandite de studenti pe tot parcursul facultatii. In acest an scolar a fost introdus un nou curs, Innovation & Leadership, in cadrul modulului Patents and Inventions ( Brevete si Inventii). Acesta a fost sustinut de catre dl. Andrei Pitis, anteprenor si presedinte al ANIS (Asociatia Patronata a Industriei de Software si Servicii). Acest curs vine in completarea celorlalte 9 module pe teme cu aplicabilitate in industria de telecomunicatii: standarde si tehnologii de comunicatii, arhitecturi de retele de telecomunicatii, servicii inovatoare cu valoare adaugata, piata si reglementari de comunicatii, soft skills sau proprietate intelectuala.
Cele 9 module de cursuri insumeaza 122 ore de predare, sustinute de catre 24 de specialisti din cadrul departamentului tehnic al Orange si numerosi experti din companii precum: Cisco, Ericsson, Huawei, Nexans, ZTE si Bittnet Systems, companii partenere in program.
Programul Orange Educational are mai multe componente: modulele de studiu, 15 burse de merit in valoare de 200 euro/luna, stagiu de practica in cadrul Orange pentru 29 de tineri inscrisi in program si o retea de Wi-Fi gratuit in incinta Facultatii de Electronica si Telecomunicatii.
"In fiecare an observam un interes din ce in ce mai crescut al studentilor fata de Orange Educational Program si de aceea suntem convinsi, pe de o parte, de utilitatea sa ca valoare adaugata in parcursul educational al studentilor si, pe de alta parte, de nevoia constanta de noi investitii. Astfel, anual adaugam noi componente in program pentru a venit in intampinarea cerintelor studentilor si cele ale segmentului de telecomunicatii. In urmatorii ani, Orange Educational Program se va adresa si studentilor inscrisi la master si la doctorat in cadrul Facultatii. Totodata, speram ca pe viitor sa putem extinde acest program si catre alte centre universitare din tara", a declarat Cristian Patachia, Development & Innovation Manager in cadrul Orange Romania.
Dezvoltarea comunitatii prin investitia in programe educationale este una dintre prioritatile Orange de responsabilitate sociala corporativa. Orange Educational Program sustine acest obiectiv, prin toate cele trei componente ale sale: programul din cadrul parteneriatului educational de traditie cu Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, proiectul educational dedicat studentilor Academiei de Studii Economice din Bucuresti, precum si programul de practica Orange First Step. Prin toate aceste initiative, Orange contribuie la formarea specialistilor de top, facilitand, in acelasi timp, tranzitia tinerilor de la statutul de student, la cel de profesionist ce activeaza in mediul real de business.