Piata Taraneasca organizeaza de vineri pana duminica, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, din Sos. Kiseleff nr. 3 cu ocazia Mosilor de vara Targul de Rusalii. Programul este de la 10, 00 pana la 18, 00 iar intrarea este libera.
Vor fi prezenti gospodari si mesteri populari, artizani si colectionari cu bunatati fel de fel, ii, icoane, pristolnice, ceramica, podoabe, masti, braie si ilice, lazi de zestre, roti si furci, patefoane si portelanuri costume populare mai vechi si mai noi.
De-ale gurii: afumaturi traditionale bucovinene, branzeturi argesene, tuica, vinuri alese, placinte intinse de Turnu, poale-n brau si cozonaci, prajituri traditionale din Maramures, turta dulce si covrigi, halvita, nugat si ciocolata de casa, miere si produse apicole, dulceturi, zacusti si siropuri dambovitene, kurtős kalacs.
De prin alte parti: cascavaluri fine olandeze, baclavale, rahat si cafea turcească. La fata locului: gratare si lipie, ciolan si mancaruri la ceaun, pentru gurmanzi.
Demonstratii mestesuguri: sambata intre orele 11.00 - 13.00 si 16.00 - 18.00 : cusut, impletit, olarit, confectionare masti, pictură pe sticla, cioplit, incondeiat
Stela Lucaciu din Scheia, jud. Suceava - demonstratie de arta populara - cusaturi traditionale din Bucovina: costume populare: ii (cusatura pe marchizet), braie, sumane , bundite, papusi traditionale, crosete din lana, ciorapi.

Stan Anuta din Sapanta, jud. Maramures - cusaturi si impletituri cu motive traditionale din zona Maramuresului: fete de masa si stergare, traiste si impletituri.
Cristian Dumitrescu, Bucuresti - olarit - demonstratie roata olarului.
Stelian Popa, din Bucuresti - confectionare de masti traditionale si impletituri din sfoara de canepa.
Radu Dinca, din Bucuresti - demonstratie pictura pe sticla - icoane traditionale.
Filoteea Drajmici din satul Paltinul, comuna Vatra Moldovitei, jud. Suceava - incondeiat de oua.
Marinescu Dan, din Ploiesti, jud. Prahova - realizare tablouri din flori naturale.
Teatru pentru copii: sambata orele 16.00, trupa de teatru Dubee Doo va prezinta spectacolul Prichindel, in curtea din spate, la ecran.