Cu ocazia ZILEI INTERNATIONALE A COPILULUI, Primaria Municipiului Bucuresti organizeaza in acest week-end o serie de evenimente dedicate celor mici.
Astfel, Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret ii invita pe copii la cea de a treia editie a "Festivalului Copiilor".
Evenimentul se desfasoara in perioada 30 mai - 1 iunie, in Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle), acolo unde copiii vor avea parte de multe surprize: plimbari cu ponei, ascensiuni cu balonul, carusel, sfere plutitoare, barcutele cu radiocomanda, spectacole de dans si muzica, desene pe asfalt, locuri de joaca gonflabile, concursuri de castele din nisip, animatori speciali (face-painting, clovni, impletituri de par, eroii din povesti), spectacolele de magie, dresaj canin si teatru pentru copii si spatii de joaca special amenajate.
De asemenea, Parada Elevilor va reuni in Piata Universitatii peste 20.000 de elevi. Ei vor defila pe traseul : Bdul Regina Elisabeta - Calea Victoriei - Bdul Natiunile Unite - Bdul Libertatii - Piata Constitutiei.
Defilarea se va finaliza cu un concert original sustinut de Smiley, Sore, Alex Velea si Cabron, amfitrionul evenimentului fiind Pavel Batos care a pregatit publicului un moment special alaturi de Smiley.
Si in Parcul Cismigiu au loc o serie de evenimente care sunt dedicate copiilor. La "Cismigiul copiilor", eveniment organizat de ARCUB, intre orele 11.00- 21.00, atat copiii si adolescentii, cat si adultii sunt invitati sa petreaca aceasta zi printre baloane, confetti, coifuri, trompete, clovni si chipuri.
De asemenea, Corabia piratilor le va oferi copiilor sansa de a intra in pielea unor personaje mult indragite, iar Ferma animalelor ii va imprieteni pe cei mici cu necuvantatoarele.
De 1 Iunie este cel mai bun prilej de a sarbatori copilaria si copiii, de a le oferi iubirea si aprecierea celor mari. ZIUA COPILULUI este sarbatorita cu petreceri, diverse spectacole dedicate copiilor sau cu reuniuni in aer liber ale familiilor.
. Copilaria, mai intotdeauna trezeste in sufletul nostru un sentiment de melancolie, este varsta la care mugurul omenesc de-abia se deschide la viata si viseaza gingas. Copiii, atat de usor de iubit! Un zambet curat si stralucitor, manute pline de iubire!
1 Iunie este ziua ta si a tuturor copiilor. Sa fiti sanatosi si mereu cu zambetul pe buze. Sa va bucurati si sa cresteti.
Copilaria este cadoul pe care ni-l da viata. Sa ne bucuram de ea. La multi ani tuturor Copilaria este varsta la care cea mai profunda bucurie poate fi un zambet curat. Copilaria e o lume aparte, plina de lumina si armonie. Sa va bucurati de ea, dragi copii! La multi ani de 1 Iunie!
Din suflet, pentru toti copiii lumii, azi va dorim doar bucurii. La multi ani!