Senatorul Coca Florian Laurentiu ne-a transmis o declaratie politica intitulata "Pe 25 mai, votam pentru Romania Puternica in Europa!", pe care o puteti citi in continuare.

Incheiem si aceasta campanie de alegeri europarlamentare cu sentimentul datoriei indeplinite. Am parcurs din nou localitatile, strazile, ulitele si gospodariile din colegiul meu, uninominal, numarul 1 si din toata circumscriptia electorala Valcea.
Ca de fiecare data in ultimii 10 ani, m-am intalnit cu alegatorii si am adunat noi impresii, propuneri si sugestii. Dau o mare importanta dialogului cu cetatenii, dialog pe care l-am mentinut in toata perioada de cand sunt senator, dar, evident, in timpul campaniei electorale acesta a fost ceva mai intens si mai aplicat pe problematica legaturii dintre politica noastra interna si demersurile parlamentarilor romani la Bruxeless, capitala europeana si a tarii noastre din 2007.
In aceasta campanie, am vorbit oamenilor despre misiunea cu care candidatii aliantei PSD, UNPR si PC merg in Parlamentul European. Este vorba de a duce un mesaj unitar de promovare mai puternica a drepturilor si intereselor cetatenilor Romaniei, cum ar fi dreptul de libera circulatie si de munca pe piata statelor europene, am vorbit despre atragerea investitiilor si utilizarea fondurilor europene pentru a crea locuri de munca aici acasa, in Romania.
Cel mai mult, am ascultat cu atentie oamenii pe care i-am intalnit si acestia apreciau, mai ales, sprijinul care se acorda agriculturii, micilor fermieri, prin noua politica agrara a Uniunii Europene la care reprezentantii Romaniei au o contributie semnificativa. Am retinut, de asemenea, interesul cetatenilor pentru mai buna gospodarire a localitatilor, in mod deosebit, pentru infrastructura de aparare impotriva intemperiilor naturale, asa cum au fost in aceasta luna inundatiile iar alta data seceta.
Pot sa spun ca am dus o campanie constructiva, pozitiva si civilizata, prin care am aratat ceea ce am realizat la guvernare in ultimii doi ani si cum vom aplica in continuare Programul USL, acela cu care am castigat alegerile parlamentare interne in decembrie 2014. Ne-am axat mai putin pe atacarea competitorilor, iar daca uneori am recurs la aceasta a fost doar ca raspuns la o serie de acuzatii si mistificari la care au apelat adversarii nostri pentru a deruta sau induce in eroare electoratul.
Prezint aceste aspecte esentiale ale campaniei pentru alegerile europarlamentare si cu gandul de a multumi tuturor celor care au intrat in dialog cu noi, care ne-au dat sugestii, care au participat la actiunile noastre, care au muncit, intr-un autentic spirit de echipa, impreuna cu noi, sub conducerea domnului presedinte Ion Cilea, ajutandu-ne sa facem o campanie de succes.
Va multumesc tuturor si va asteptam la vot!