Cateva dintre cele mai marcante personalitati ale Romaniei lanseaza liceenilor bucuresteni o propunere de nerefuzat: o intalnire timp de trei ore in cadrul careia isi pot descoperi vocatia si gasi solutii pentru viitorul profesional, cu prilejul Conferintelor practice BookLand Evolution.
Evenimentul debuteaza pe 10 martie 2014, la Biblioteca Nationala din Bucuresti, tinerii fiind invitati sa participe GRATUIT de luni pana vineri (10-14 martie), in intervalul orar 18:00-21:00, la conferintele ale caror speakeri vor fi: Cristian China Birta (alias Chinezu), Simona Catrina, Mihaela Tatu (Luni), Andreea Raicu, Vasile Calofir, Cristina Cioran (Marti), Dana Savuica, Marius Ghenea, Roxana Ciuhulescu (Miercuri), Andreea Marin, Ovidiu Tender, Rucsandra Hurezeanu (Joi), Cristi Martin, Berti Barbera, Andi Vasluianu (Vineri). Ziua de sambata va fi dedicata unei actiuni de voluntariat, in cadrul careia liceenii vor "instala" carti gratuite in spatiile protejate din zona Piata Unirii.
"Dialogul direct reprezinta o cale ideala de a le transmite tinerilor mesajul vital al cartilor, si de aceea mi se pare excelenta aceasta initiativa. Intr-o lume in care din ce in ce mai putini copii au timp, chef sau placere de a citi, cred ca este nevoie sa-i reorientam spre sursele credibile, autentice de valoare. Modelele sociale trebuie sa rezulte din lecturi si nu din privitul televizorului", sustine Ovidiu Tender.
Conferintele practice BookLand Evolution se vor desfasura in alte 22 orase din tara, urmatorul oras din itinerariu fiind Ploiesti.
Mai multe detalii pe http://book-land.ro/conferinte