Saptamana trecuta senatorul Nicolae Moga a inaugurat cabinetul medical pe roti, denumit sugestiv Moga Mobil. Este vorba despre o ambulanta dotata cu echipament medical: ecograf, EKG pentru a diagnostica eventualele patologii cardiace, tensiometru pentru masurarea tensiunii arteriale si glucometru pentru masurarea glicemiei. Insotit de asistenti sociali, medici si reprezentanti ai Casei de Pensii, senatorul Nicolae Moga impreuna cu primarul orasului Ovidiu, George Scupra, s-au deplasat in satele Poiana si Culmea din localitatea Ovidiu.
Prin aceasta initiativa, senatorul Nicolae Moga vine in ajutorul oamenilor din mediul rural care nu au posibilitatea financiara sa ajunga la clinicile si spitalele din Constanta.
"Oamenii din satele Colegiului meu au nevoie de ce am gandit noi, de asistenta medicala. Din experienta de patru ani de politician pe care am capatat-o ducandu-ma in teritoriu, am constatat ca printre problemele cele mai dure, cele mai grave, este lipsa asistentei medicale. Am legat administratia locala cu medicul de familie si cu doctorul angajat al cabinetului senatorial", a declarat senatorul Nicolae Moga.
Persoanele cu probleme de sanatate grave intampina greutati in deplasarea catre centrele spitalicesti din municipiu, deoarece se gasesc la distante foarte mari. Primii oameni care au beneficiat de analize gratuite au fost foarte incantati de initiativa senatorului Moga, iar unui barbat cu varsta inaintata din satul Poiana, care sufera de Parkinson si nu se putea deplasa, i-au fost facute analize si i-au fost intocmite pe loc acte care sa ateste gradul de handicap de care sufera.
Dupa localitatea Ovidiu, cabinetul medical mobil va ajunge si in alte comune si sate ale judetului Constanta. Senatorul Nicolae Moga spune ca s-a gandit sa-i ajute pe batrani, fiindca la varsta lor este foarte importanta sanatatea.