Proiectul "Primul pas in cariera ta" a luat nastere din necesitatea crearii unei legaturi intre absolvirea unei forme de invatamant superior si gasirea unui loc de munca corespunzator cu pregatirea, personalitatea si dorinta absolventului. Sesiunile de consiliere, orientare vocationala si coaching derulate cu studentii au fost completate de o platforma on-line de consiliere si orientare vocationala, cu instrumente moderne de coaching, adaptate la realitatile pietei. Prin intermediul unor analize de nevoi atat in randul studentilor, cat si in randul angajatorilor, au fost identificate nevoile pietei pentru competentele necesare absolventilor, astfel incat acestia sa fie in masura sa-si gaseasca mai usor un prim loc de munca relevant.
Acest proiect este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, axa prioritara 2: "Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii", contribuind la realizarea obiectivului domeniului major de interventie 2.1: "Tranzitia de la scoala la viata activa".
Perioada de desfasurare a proiectului a fost ianuarie 2012 - februarie 2014, in aceasta perioada 233 de studenti din universitatile bucurestene au fost consiliati vocational si profesional si au participat la workshop-urile de dezvoltare a abilitatilor necesare obtinerii unui loc de munca (crearea unui cv, sustinerea unui interviu), dar si cele pentru integrarea in cadrul unei companii (comunicare, intelegerea proceselor interne). Dintre cei 233 de studenti, 45 au participat la o tabara de excelenta cu o durata de 5 zile in care si-au dezvoltat abilitatile antreprenoriale si raporturile cu piata muncii. Un procent de 10 la suta dintre acestia s-au angajat sau au continuat studiile.