REVELION 2014. Totul despre Revelionul in Piata Revolutiei, Piata Constitutiei si Vanghelion. PLUS. Ce petreceri vor fi in marile orase din tara
Concerte in aer liber, sampanie si focuri de artificii - asa vor petrece Revelion 2014 romanii care nu si-au facut rezervari la petreceri private sau nu si-au rezervat o cabana la munte. Daca in Bucuresti exista mai multe variante pentru trecerea dintre ani, in marile orase ale tarii doar centrul urbei va fi ocupat cu spectacole si voie buna.
Exista insa si exceptii, precum Alba Iulia, care nu va avea niciun spectacol pregatit. "La noi Revelionul il serbam asa inca de pe vremea tovarasului. Noi suntem un pic mai ardeleni, mergem undeva unde e cald si iesim doar pentru momentul dintre ani, ne uram ce trebuie sa ne uram, ne pupam si apoi ne intoarcem la caldurica. Ne adunam cu 15-30 de minute in Cetate la focurile de artificii care sunt speciale, pe muzica, sunt interesante. Nu ne place sa ne chefuim in strada, asa suntem noi, cu prietenii", a explicat primarul Mircea Hava.
Cum vor petrece bucurestenii
In Capitala, Piata Constitutiei va fi gazda unui eveniment deosebit: cea mai mare poza de grup, de Revelion 2014. Incepand cu ora 20.00, bucurestenii sunt asteptati in Piata Constitutiei pe ritmurile trupei de percutionisti Barbarossa, urmand sa se incalzeasca alaturi de Mandinga, Delia, Puya, Connect-R, Vunk, Loredana si Voltaj, noaptea fiind incheiata de fiind Smiley&Friends. Inspirat din evenimentele similare din Paris sau New York, Revelionul din Piata Constitutiei va fi transmis si live pe ecrane uriase de pe Bulevardul Unirii.
"Rar se intampla ca la o petrecere sa ai alaturi peste 40.000 de prieteni si, apoi, sa-i poti vedea pe toti in fotografie (...) Uriasa poza de la ‘Revelionul Bucurestiului‘ va fi pentru toti un prilej de a se mandri cu atmosfera efervescenta de care s-au bucurat in cea mai importanta noapte din an", se arata in comunicatul de presa al evenimentului.
Nici Piata Revolutiei nu va dormi in noaptea de Revelion 2014. Loredana, Smiley, Voltaj, Cabron, Sore si Mandinga ii vor incanta in noaptea dintre ani pe bucurestenii care vor participa la "SuperVelion". Evenimentul va fi prezentat de DJ-ul George Vintila si se anunta a fi unul la inaltime.
In sectorul 3, primul Robert Negoita a pregatit o petrecere in stil mare de Revelion 2014, in parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR). Evenimentul va incepe la ora 19.00 cu un spectacol asigurat de Ceata lui Vurtejeanu, un grup format din copii imbracati in costume populare. Pe aceeasi scena vor urca mai multi artisti nationali, printre care si Taxi, Bere Gratis, Mihai Margineanu, Antonia, Vunk si ROA.
Aflat la cea de-a 11-a editie, "Vanghelionul" primarului din sectorul 5 ii va aduce in fata sindicalistilor pe Paul Anka si Amr Diab. Marian Vanghelie a declarat ca asteapta aproxmativ 6.000 de persoane, pretul biletului de intrare fiind 100 de lei.
Chiar si asa, nu orice poate participa la "Vanghelion". Biletele au fost distribuite in circuit inchis: la sindicate, in sistemul de invatamant si Directia Sociala a Primariei Sectorului 5.
"Va invitam in acest an si pe dumneavostra si pe toti romanii la Vanghelion 2014 - daca tot e denumirea asa, sa pastram aceasta traditie. El va incepe la orele 20.00 si se va termina la orele 6.30. Invitatii speciali sunt Amr Diab, este unul din cei mai buni cantareti din zona orientala, sa-i spunem. Are cateva melodii foarte frumoase facute la Buddha bar si, bineinteles, dupa orele 24.00, Paul Anka, care cred eu ca este unul din titanii muzicii internationale", a spus Vanghelie, intr-o conferinta de presa.
Si nu este tot. Edilul din sectorul 5 a anuntat ca lista artistilor care vor face noaptea mai frumoasa invitatilor este completata de nume grele din muzica romaneasca: Smiley, Lordana, Antonia, Delia, Alex Velea, Vama, Aurelian Temisan, dar si din zona muzicii populare, Irina Loghin si Maria Carneci.
In ce priveste meniul pe care il vor avea la dispozitie sindicalistii, acesta va fi comupus din patru feluri de mancare. Somon fume, rulada de purcel, pastrav afumat, cotlet de porc haiduces si cartofi prajiti sunt doar cateva dintre preparatele care vor fi puse pe mesele invitatilor lui Vanghelie.

In coltul select al Bucurestiului, Palatul Parlamentul va fi gazda evenimentului "Marele Gatsby", inspirat din filmul cu acelasi nume. Astfel, invitatii sunt asteptati imbracati in tinute de gala din anii a20, barbatii cu smoching negru si papion, iar femeile in rochii lungi, accesorizate cu perle si pene.
Pentru a participa la aceasta noapte speciala, invitatii trebuie sa scoata din buzunar intre 100 si 300 de euro, insa vor fi incantati de Loredana Groza si Horia Brenciu. Pe site-ul evenimentului, organizatorii au anuntat ca la miezul noptii invitatii vor putea admira de pe esplanada Parlamentului cel mai spectaculos foc de artificii.

1.200 de politisti in strada, de Revelion
Pentru a asigura ordinea publica, Politia Capitalei va avea aproape 1.200 de politisti bucuresteni in strada, in noaptea de Revelion 2014. Actiunile politistilor vor viza, in special, desfasurarea in bune conditii a tuturor evenimentelor organizate in strada si prevenirea furturilor din buzunare si furturilor din masini.
La randul lor, politistii Brigazii Rutiere vor urmari sa asigure fluidizarea traficului in apropierea locurilor in care se vor organiza concerte si vor fi prezenti pe drumurile principale, in punctele ce prezinta risc de producere a accidentelor rutiere si la orele cu trafic intens.
In acelasi timp, Jandarmeria Bucuresti a anuntat ca va mobiliza peste 200 de oameni care vor patrula in mijloacele de transport in comun, in statiile RATB, in zona marilor centre comerciale precum si in zonele in care se vor organiza evenimente.
Revelion 2014 in tara
In marile orase din tara revelionul va arata cam la fel: serii de concerte in centrele amenajate, focuri de artificii si sampanie la miezul noptii. In Focsani, startul in 2014 va fi dat in Piata Unirii, unde presedintele de CJ Vrancea Marian Oprisan si primarul Decebal Bacinschi au pregatit o petrecere "internationala", asta datorita trupelor care vor canta.
Analia Selis (Argentina), Sash! (Germania) BZN (Olanda) si Zdob si Zdub (Republica Moldova) vor incanta focsanenii in noaptea de Revelion, impreuna cu Corina Chiriac, Keo si Dj Sava & Raluca. La final, obisnuitul foc de artificii, dar si un spectacol de lasere.
La Cluj, primarul Emil Boc a pregatit 700 de sticle de sampanie, focuri de artificii si concerte in aer liber, aproape aceeasi oferta fiind valabila si in Cluj, Timisoara, Brasov si Iasi.
Insusi primarul iesean Gheorghe Nichita a afirmat ca anul acesta nu va fi nimic special in noaptea dintre ani, fiind vorba despre un spectacol la fel ca in ceilalti ani.
"O sa fie ca in ceilalti ani, nimic deosebit. Formatii, Bosquito, DJ-ii nu stiu de care, avem o echipa care se ocupa de eveniment, o sa fie vreo 40-50.000 de oameni. La noi in Iasi este o sarbatoare foarte intensa, ca orasul e ornat frumos, va invitam cu placere", a declarat Nichita, pentru gandul.
La Sibiu, Revelion 2014 va fi prezentat de realizatorul de televiziune Dan Negru, iar muzica va fi asigurata de Alexandra Stan, Anya, Dorin Popa featuring Rapha (Lala Band) si Alina Eremia (LaLa Band).
La fel ca la Focsani, si la Sibiu vor fi atat focuri de artificii, cat si jocuri de lumini si lasere.
Administratia locala a municipiului Pitesti organizeaza, de asemenea, un concert in aer liber si focuri de artificii in noaptea dintre ani. Incepand cu ora 23:00, pe scena din Piata Primariei vor urca Sandra N. si trupa Talisman. Primaria a pregatit 500 de sticle de sticle de sampanie pentru cei prezenti la spectacolul in aer liber.
Primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, a declarat corespondentului Mediafax ca pentru manifestarile de Revelion administratia locala a alocat aproximativ 14.000 de euro.
Pe de alta parte, sunt si orase in care autoritatile locale nu au organizat niciun eveniment de Revelion 2014. In aceasta situatie este si Alba Iulia, primarul Mircea Hava precizand, pentru gandul, ca traditia ardelenilor de acolo este ca fiecare sa petreaca Revelionul unde doreste, iar cu putin timp inainte de miezul noptii se iese in cetate pentru numaratoarea inversa.
"La noi Revelionul il serbam asa inca de pe vremea tovarasului. Noi suntem un pic mai ardeleni, mergem undeva unde e cald si iesim doar pentru momentul dintre ani, ne uram ce trebuie sa ne uram, ne pupam si apoi ne intoarcem la caldurica. Ne adunam cu 15-30 de minute in Cetate la focurile de artificii care sunt speciale, pe muzica, sunt interesante. Nu ne place sa ne chefuim in strada, asa suntem noi, cu prietenii", a explicat Hava.

(Sursa : Gandul)