Jurnalul National: REFERENDUMUL, proces politic mamut, cu 7,4 milioane acuzati
Procurorul Papici, unealta basista din DNA, a fabricat un dosar dictat de Macovei si Kovesi

Referendumul pentru suspendarea lui Basescu atinge un nou varf al represiunii pe care institutiile "cu nasu’ in suflet" au declansat-o impotriva adversarilor politici. Dosarul "Referendumul", pornit din ordinul lui Basescu de procurorii-slugi de pe filiera Macovei-Morar-Kovesi, trimite in judecata 75 de inculpati. Ei sunt de fapt reprezentantii celor peste 7,4 milioane de cetateni care au votat in iulie 2012 pentru destituirea lui Basescu Traian, un presedinte care a incalcat in repetate randuri si in mod grav Constitutia Romaniei. Vointa acestor cetateni de a scapa tara prin mijloace democratice si constitutionale de un presedinte ilegitim, a fost insa deturnata de jocurile de culise dirijate de oamenii regimului basist pusi in functii cheie. Rezultatul real al referendumului a putut fi viciat prin manevrarea cvorumului, a unei decizii impotriva evidentelor luate de o Curte Constitutionala politizata si tinuta sub control de biografiile tulburi ale judecatorilor compromisi si santajabili.

Mai mult, pentru a sustine aceasta rusinoasa revenire la Cotroceni, agentii de influenta basisti au lansat, dupa teza "loviturii de stat", pe cea a fraudarii masive a referendumului. In acest sens au pornit o campanie furibunda de intimidare a alegatorilor, de hartuire a organizatorilor referendumului printr-un arsenal de mijloace politienesti fara precedent. Procurorii smulgeau probe de la batranii fara discernamant, prin scoaterea oamenilor din biserici. Procurorii lui Daniel Morar au organizat celebrele "curti itinerante", care au introdus ca procedura juramantul pe capota.

Tinta acestor descinderi la nivel national era sa sustina minciuna lansata de Monica Macovei si trompetele basiste ca au fost fraudate 1,5-2 milioane de voturi la referendum. La finalul acestei mascarade avem in sinteza dosarul prin care Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, si alte 74 de persoane - presedinti si membri ai unor comisii de votare - sunt trimisi in judecata. Lucian Papici si-a incheiat cu acest rechizitoriu o cariera rusinoasa de procuror-politic, in fruntea unei sectii cheie a DNA.

Pentru a acoperi lipsa de probe in sustinerea "fraudarii masive a referendumului", DNA isi valideaza sintagma de institutie basista, pusa in slujba intereselor politice prin comunicatul care incununeaza lucrarea de politie politica a procurorului Papici Lucian:
"Prezentul dosar penal nu a putut sa cuprinda, in mod obiectiv, analiza eventualelor (subliniere redactie) infractiuni comise in sectii de votare de pe intreg teritoriul national, situatiile descrise si probate reprezentand numai exemple dintre cele mai relevante din punct de vedere al procentajului de prezenta la vot comparat cu media nationala".

Asadar, in optica securisto-stalinista a DNA, sunt deja suspect incriminate eventualele infractiuni in localitatile cu prezenta la vot peste media nationala. Sunt absolviti de a deveni acuzati de rechizitoriul lui Papici cei care traiesc in localitatile care nu s-au prezentat masiv la vot, au dat curs indemnului transmis de Basescu pentru a-si salva scaunul.

Tintele inculparii
Ce se urmareste prin trimiterea in judecata a lui Liviu Dragnea?
In primul rand "justificarea" tevaturii interne si internationale provocate de minciuna "fraudarii". Sublinierea cu "eventualele infractiuni" din comunicatul DNA are clar aceasta menire, sa-l prezinte pe Dragnea drept "marele combinator".
In al doilea rand, trimiterea spre instanta a unui vicepremier - pozitie pe care o ocupa Dragnea in Executiv ar urma sa aiba consecinte politice. Basescu abia asteapta sa ceara suspendarea a inca unui ministru, sa "ajute" si el pe cat poate incurcarea treburilor in Palatul Victoria.
Dar aici calculul este gresit; Basescu poate cere suspendarea doar in cazul unor actiuni imputabile in legatura cu exercitarea atributiilor de ministru, ceea ce nu este cazul acum. In fine, dosarul lui Dragnea ar urma sa fie "munitie" pentru propaganda basista care sa acuze alianta USL de coruptie la nivel inalt, de nerespectarea Justitiei.
De asemenea, s-ar justifica, in consecinta, si "victimizarea" lui Papici, procurorul cu mandatele expirate, care nu vrea insa sa renunte la scaun. Basistii, dupa modelul lui Daniel Morar, dar si al sefului de coloana, Basescu Traian, tocmai prin asta isi arata "calitatea morala", nelasandu-se dusi din pozitiile pe care le detin, decat cu picioarele inainte.

(Va urma)