DeCeNews - CTP: Cand au fost "eutanasiati" 7,5 milioane de romani de CCR, unde erau protestatarii?

Cristian Tudor Popescu l-a criticat pe Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale pentru gluma proasta facuta miercuri dimineata, cand a spus ca l-a muscat o oaie, fapt ce a dus in derizoriu uciderea de catre maidanezi a baietelului de patru ani in urma cu circa doua saptamani. Senior-editorul Gandul a reamintit faptul ca dupa decizia de anul trecut a Curtii Constitutionale, cand 7,5 milioane de romani au fost "eutanasiati", nu i-a vazut iesiti in piata pe actualii protestatari, cum nu i-a vazut nici pe cei care protesteaza impotriva proiectului de la Rosia Montana.
"Nu stiu ce sa spun despre atitudinea acestui Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale, magistrat, persoana care gaseste de cuviinta sa faca glume, cum ca l-a muscat o oaie, ca e cainele lui in greva in conditiile in care noi ne aflam la doua saptamani de la uciderea copilului Ionut de catre caini si in fata unei decizii care nu trezeste bucuria niciunui om, si anume necesitatea suprimarii unor caini salbatici aflati pe strazi si pentru care nu mai exista alta solutie. In astfel de conditii, sa vii sa faci bancuri in calitate de presedinte al CC, nu stiu, sa decida telespectatorii cum trebuie calificata asta", a declarat CTP la RTV.
Referitor la declaratia judecatorului Petre Lazaroiu care a declarat ca pentru decizia CCR privind eutanasierea cainilor ar trebui condamnati alesii care au redactat legea, CT Popescu a mai spus ca: "Nu stiu de ce vorbesc membrii Curtii Constitutionale, daca ar fi sa avem o Curte Constitutionala care chiar sa fie asa cum suna, Curtea Constitutionala, cea mai inalta instanta din statul roman, ar trebui sa taca. Nu fac astfel de comentarii pe televizor, de analisti si politicieni.
In ceea ce priveste manifestarea, ce uimeste este capacitatea de ura a acestor oameni care pretind ca se afla acolo din iubire. Faptul ca se pomeneste de blesteme, ca sa te pedepseasca Dumnezeu. Pe cine? Pe oameni care au propus aceasta lege, pe cei care au votat-o, pe cei care au aprobat-o, pe cei care au s-o promulge, adica pe Traian Basescu. Au fost proferate amenintari, blesteme, injurii la adresa unor oameni care nu au alta vina decat ca sunt de alta parere cu cei aflati aici in fata CC si care au dreptul sa-si expime pozitia si sentimentele".

Traian Basescu a fost intotdeauna pentru eutanasiere

Senior-editorul Gandul a mai spus ca i-ar mai intreba un lucru pe acei oameni care protesteaza. "Traian Basescu a fost dintotdeauna pentru eutanasierea maidanezilor. Nu intamplator si eu sunt pentru aceasta solutie in cazul in care toate celelalte sunt epuizate. Dar anul trecut, Traian Basescu, cam tot pe vremea aceasta nu era tot pentru eutanasierea maidanezilor?. Era. Unde erau acesti oameni, care acum manifesteaza cu pancarte si cand au fost eutanasiati 7,5 milioane de romani in calitatea lor de cetateni? Pentru ca tot asta s-a intamplat atunci. Tot prin hotararea Curtii Constitutionale, aproape sapte milioane si jumatate de romani au fost eutanasiati ca cetateni. Scosi din existenta. A existat cine n-a votat. Nu-mi amintesc sa fi vazut pe oamenii acestia cu portavoci, cei care au pancarte, nu-mi amintesc sa-i fi vazut in strada. Cum de altfel nu-mi amintesc sa-i fi vazut in strada nici pe cei care protesteaza in Piata Universitatii acum, care doresc sa salveze Rosia Montana.
Traian Basescu a fost dintotdeauna pentru deschiderea exploatarii de la Rosia Montana. Si domnii din Piata care manifesteaza, canta, agita pancarte, anul trecut cand erau suprimati in calitate de cetateni milioane dintre concetatenii lor nu i-am vazut afara in strada. Deci ramane de meditat la constiinta civica a romanilor acum un an, anul acesta si anul care urmeaza", a conchis Cristian Tudor Popescu.