Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica cu titlul 'Despre caini, cianuri si... fermitate', pe care o puteti citi in continuare.

O sa-mi permiteti, va rog, ca in scurta mea interventie sa trec in revista tabloul ultimelor zile. Revine in actualitatea imediata, desi nici macar nu a dat semne de atenuare, problema cainilor fara stapan. Legea care ii vizeaza a ajuns la Curtea Constitutionala, acolo unde Ionut Anghel, copilul de patru ani mancat de maidanezi, nu va mai ajunge niciodata. Pentru ca, cine stie ce-ar fi putut ajunge Ionut in viitor?! Poate chiar judecator la Curtea Constitutionala ... dar asta n-o vom mai afla niciodata. Imaginea lui se estompeaza; cu fiecare zi trecuta, numele lui incepe sa fie uitat...
Intre timp, iubitorii de animale protesteaza, copiii merg la scoala iar cainii ... ei bine, cainii le vor ,,pazi" acestora drumul spre si de la scoala. Doamne fereste sa se mai intample o noua tragedie! Ne vom inflama cateva zile, ne vom ultragia de dragul audientelor, iar apoi, cand din "breaking news" stirea va deveni ,,veche" sau, mai rau, fapt cotidian, vom trece mai departe. Nimic nou sub soare, s-ar putea spune.
Si, pentru ca veni vorba de proteste, strada striga impotriva exploatarii de la Rosia Montana. Mii de oameni simpli, animati de idealuri variate, vor ca acest demers economic extrem de important al statului roman sa fie stopat. E dreptul lor sa manifesteze, cum e dreptul minerilor, blocati cateva zile in subteran, sa ceara locuri de munca.
Stimati colegi, si eu iubesc cainii, si eu imi doresc un mediu curat pentru noi si generatiile viitoare. Iubesc cainii, dar mai mult iubesc oamenii; vreau mediu curat, dar vreau si o economie puternica si functionala, generatoare de locuri de munca.
Cum sa facem sa le avem pe toate? Deocamdata, pare ca strada vrea sa guverneze, strada vrea sa-si asume deciziile sociale si economice majore. Sa nu uitam, totusi, ca strada nu poate face decat exercitii de libertate democratica, nicidecum de guvernare. Strada nu creeaza locuri de munca si nu ne pazeste de caini. Sa-i ascultam vocea, pentru ca e importanta parerea tuturor cetatenilor, dar sa lasam guvernul sa-si faca treaba, in baza increderii cu care a fost investit.
Si tot ce ne trebuie pentru asta e un pic mai multa fermitate.