Jurnalul National: Noul an scolar pentru copiii cu cancer (Autoare: Magda Marincovici)

76 de copii bolnavi de cu diverse forme de cancer si leucemie din judetele Brasov, Covasna si Harghita incep noul an scolar. Acesti copii sunt de mai multe ori loviti de soartă.

Cezar Irimia, presedintele Asociatiei Bolnavilor de Cancer (ABC) ne explica." In nici unul din spitalele/sectiile de oncologie/ hematologie din aceste judete nu exista posibilitatea de tratare a acestor copii. Ei sunt nevoiti sa se deplaseze periodic la unul din centrele din tara unde pot fi tratati. Majoritatea mamelor acestor copii au renuntat la locul de munca pentru a-i insoti si a-i supraveghea in unitatile spitalicesti unde pot beneficia de tratament, cat si in perioada post-tratament, devenind ingrijitori permanenti. Multi dintre acesti copii sunt din familii cu parinti someri, cu venituri foarte mici".
In toate aceste familii (36 - Brasov, 23 - Covasna, 17 Harghita) care au mari greutati sociale, mai ales de ordin financiar, exista tendinta de abandon scolar pentru copilul diagnosticat cu cancer/leucemie, avertizeaza Cezar Irimia, presedintele ABC.

Pentru ca acesti copii sa fie azi in banci si sa aiba tot ce le este necesar pentru inceputul unui nou an scolar, Asociatia Bolnvailor de Cancer a organizat si de aceasta data actiuni de sprijinire cu rechizite, ghiozdane si cu mici surprize oferite de cateva companii farmaceutice.