www.medireflex.ro informeaza: REFLEXOTERAPIA este o tehnica de diagnostic si tratament in care sunt masate anumite regiuni ale corpului, in special plantele (talpile), avand ca efect disparitia durerii si a altor simptome.
Se pare ca reflexologia isi are originile in China, in urma cu peste 4.000 de ani dar a fost utilizata ca metoda terapeutica si de vechii Egipteni.
Chinezii utilizau reflexoterapia impreuna cu acupunctura. Dr. Wang-wei, medic chinez din secolul IV i.C., folosea acele de acupunctura in puncte specifice pe corpul pacientilor si apoi ii apasa ferm cu policele pe talpile picioarelor timp de cateva minute pana cand se obtinea efectul dorit.
In era moderna, reflexologia a fost popularizata in vest de catre Dr. William Fitzgerald, licentiat al Universitatii din Vermont, medic ORL in SUA. Acesta a demonstrat existenta canalelor energetice in organismul uman. Zonele si canalele energetice se termina la nivelul regiunii palmare, plantare si a scalpului motiv pentru care, durerea resimtita la nivelul unui anumit organ poate fi ameliorata prin aplicarea de presiune asupra anumitor puncte de la aceste nivele.
Majoritatea oamenilor epuizeaza mai intai toate posibilitatile medicinii conventionale - medicamente, fizioterapie, chirurgie - inainte de a apela la medicina complementara, din care face parte si reflexoterapia, aceasta favorizand inceperea proceselor de autovindecare.
Reflexologia nu utilizeaza nici un tip de medicatie.
Curentii energetici ai organismului uman urmeaza anumite trasee, conectand astfel fiecare organ sau glanda cu un punct reflexogen.
Masajul aplicat asupra acestor puncte reflexogene curata si elibereaza canalele energetice, restaurand fluxul energetic fiziologic, eliminand simptomatologia.
Prin reflexoterapie se actioneaza atat asupra cauzei cat si asupra efectului.
Sursa: Dr. Iuliana Avadanei
- Medicina generala
- Competente acupunctura (Societatea Romana Acupunctura)
- Competenta homeopatie (Societatea Romana de Homeopatie)