Realitatea.net informeaza: Fostul secretar de stat american Colin Powell neaga ca a avut o relatie extraconjugala cu europarlamentarul roman Corina Cretu, dupa ce un hacker anonim a amenintat ca va publica emailuri considerate de Powell "de natura foarte personala", informeaza joi Fox News si site-ul The Smoking Gun.
TheSmokingGun.com a relatat joi ca Powell, 76 de ani, a intalnit-o prima data pe Corina Cretu cand ea era consilier al presedintelui Romaniei Ion Iliescu, iar el servea ca sef al diplomatiei in administratia lui George W. Bush. "Ocazional, am participat la aceleasi reuniuni diplomatice si internationale", explica el, citat de The Smoking Gun /TSG/.
Intr-un comunicat transmis acestui site, Powell declara: "Dupa ce am plecat de la Departamentul de Stat in ianuarie 2005, am ramas in contact prin email. I-am dat frecvent sfaturi cu privire la perspectivele ei de a gasi o pozitie la ONU sau in alta organizatie internationala".
"De-a lungul timpului, mailurile au capatat un caracter foarte personal, dar nu au avut ca rezultat o relatie. Aceste tipuri de emailuri s-au terminat in urma cu cativa ani", a mai scris Powell.
"Nu a fost nicio relatie atunci si nu este nici acum", subliniază el. "In ultimii opt ani, am vazut-o pe dna Cretu o data sau de doua ori cand ea a venit din Europa să participe la conferinte de grup la Washington. Nu am mai văzut-o de cativa ani, dar am ramas prieteni si suntem in contact", a mai explicat el.
Si conchide: "Mă bucur ca ea are o cariera de succes. Ma bucur ca s-a casatorit recent si este fericita".
Powell a recunoscut de asemenea, in comunicatul catre TSG, ca a sfatuit-o pe Corina Cretu sa-si stearga mesajele cu aceasta corespondenta.
"In lumina a ceea ce se intampla, pare evident ca a trebuit sa ii cer dnei Cretu să isi stearga emailurile", a scris Powell, simtind ca este urmarit de hackerul cunoscut sub pseudonimul "Guccifer".
Guccifer este hackerul care si-a petrecut ultimele opt luni spargand conturile online ale unor oficiali ai administratiilor Clinton, Bush si Obama, ale unor fosti agenti FBI, contractori de aparare, membri si prieteni ai familiei Bush, precum si ale unor diferite personalitati publice, inclusiv jurnalistul Carl Bernstein, autoarea Candace Bushnell si miliardarul John Doerr, aminteste TSG.
In timp ce TSG nu a mentionat-o pe Corina Cretu cu numele si nici nu s-a referit la o posibila poveste de dragoste, negarea rapida de catre Powell a unei presupuse relatii - mai ales una cu un oficial al unui guvern strain in timp ce el servea ca sef al diplomatiei americane - a fost in mod clar determinata de caracterul sensibil al emailurilor trimise in contul său personal de AOL.


Cine este Corina Cretu

Corina Cretu, vicepresedinte al Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, a fost aleasa europarlamentar din partea Partidului Social Democrat la alegerile din 7 iunie 2009 si, anterior, la cele din 25 noiembrie 2007. In 2004, a fost aleasa membru al Senatului Romaniei, calitate in care a activat in cadrul Comisiei pentru Politica Externa a Senatului si ca Euroobservator din partea Romaniei.
In anul 2000, a fost aleasa membru al Camerei Deputatilor, dupa care, in perioada 2000-2004, a fost Consilier Prezidential, Purtator de cuvant al Presedintelui Romaniei, Ion Iliescu, si Sef al Departamentului de Comunicare Publica din cadrul Presedintiei Romaniei.
Corina Cretu este, de asemenea, membru al Comisiei pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale din Parlamentul European si al Delegatiei Europarlamentare pentru Relatiile cu Congresul SUA, face parte din echipa de conducere a Retelei Parlamentare de Lucru cu Banca Mondiala si este autoarea cartii "Romania europeana".