HotNews.ro : Cristian Cioaca a fost condamnat la 22 de ani de inchisoare pentru uciderea Elodiei Ghinescu

Fostul politist Cristian Cioaca, acuzat de uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a fost condamnat, marti, la 22 de ani de inchisoare, de magistratii Tribunalului Arges, informeaza Mediafax. Decizia nu este definitiva.
Cioaca a fost condamnat la 22 de ani de inchisoare, respectiv 21 de ani de inchisoare pentru omor, la care se adauga un spor de pedeapsa de un an, precum si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte.
Decizia a fost pronuntata de magistratii Tribunalului Arges in prezenta lui Cristian Cioaca.
De asemenea, magistratii au decis ca fostul politist sa ii plateasca familiei Ghinescu despagubiri de 250.000 de euro.
Procurorii si avocata familiei Ghinescu cerusera instantei ca fostul politist sa fie condamnat pe viata.
Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a declarat, dupa pronuntarea deciziei, ca pedeapsa de 22 de ani de inchisoare este mult prea blanda. Ea a spus ca este posibil ca familia Ghinescu sa formuleze recurs la aceasta decizie a instantei.
Cristian Cioacase afla in arest preventiv din 5 decembrie 2012 si este incarcerat la Penitenciarul Colibasi din 30 ianuarie.
In 30 ianuarie, Cristian Cioaca a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului instantei supreme pentru omor calificat si profanare de morminte, dupa mai bine de cinci ani de la disparitia sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu.
Procurorii arata in rechizitoriu ca in noaptea de 29 spre 30 august 2007, "pe fondul unor relatii conflictuale preexistente legate de un iminent divort generat de presupusele relatii extraconjugale ale sotilor, in timp ce se aflau in dormitorul matrimonial, discutiile au degenerat, context in care Cristian Cioaca i-a aplicat sotiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia".
Ulterior, Cioaca a dus trupul sotiei sale in cada baii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai usor.
"Folosind o geanta de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumparase in timpul vacantei in Dubai, precum si perdeaua de dus din baia aferenta dormitorului (aceasta din urma fiind menita a impiedica eventualele scurgeri de sange), inculpatul Cioaca Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru in portbagajul autoturismului si le-a ascuns intr-un loc necunoscut. S-a constat si lipsa unor obiecte, precum: un cutit cu lungimea de 25-30 cm, doua prosoape, geanta de voiaj si perdeaua de dus", noteaza procurorii in rechizitoriu.
Anchetatorii au precizat ca in noaptea in care ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul minor al celor doi se afla in apartament.
Cristian Cioaca a fost arestat in 5 decembrie 2012, de Curtea de Apel Bucuresti, care a admis recursul procurorilor fata de cercetarea sa in libertate, hotarata de Tribunal Bucuresti.
Probele criminalistilor, prelevate din locuinta Elodiei si a lui Cristian Cioaca, il indica pe politist responsabil de uciderea avocatei si transarea acesteia. Probe de sange - identificate cu un aparat special, Crime Light - prelevate de sub zugraveala apartamentului au fost expertizate, stabilindu-se ca grupa sanguina apartine Elodiei.
Elodia Marilena Ghinescu a disparut de acasa la sfarsitul lunii august 2007, insa Cristian Cioaca, atunci politist la Politia din Arges, a anuntat disparitia acesteia abia in 5 septembrie 2007, la solicitarea sefei lui.
Anchetatorii au luat in calcul, din primele momente, varianta crimei in cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioaca, deoarece s-au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului. Mai mult, in septembrie 2007, dupa doua saptamani de la disparitie, anchetatorii au gasit intr-o rapa haine avand pete cu sangele Elodiei.
In octombrie 2007, intr-o rapa langa Rasnov au fost gasite uniforma de politist a lui Cioaca, alte obiecte ale acestuia si ale Elodiei.
Elodia Marilena Ghinescu a disparut de acasa la sfarsitul lunii august 2007, insa Cristian Cioaca, atunci politist la Politia din Arges, a anuntat disparitia acesteia abia in 5 septembrie 2007, la solicitarea sefei lui.