REALITATEA.NET:Canicula si ploi! PROGNOZA METEO pe trei zile

Vremea este mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data. Din nou canicula dupa-amiaza in vestul si sud-vestul tarii, unde indicele temperatura-umezeala va atinge si depasi usor pragul critic de 80 al disconfortului termic. Temperaturile maxime vor avea valori de la 25 de grade in extremitatea nord-vestica a Moldovei pana la 36 in Banat si sudul Olteniei.
Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in partea de nord a tarii, unde sunt posibile averse, si chiar si grindina. Seara, fenomenele de instabilitate vor fi mai frecvente in Oltenia, Muntenia si Dobrogea.

BUCURESTI
Vremea este foarte calda si in capitala, prea calda pentru data de 19 iunie. De la cele 19-21 de grade de dimineata, pana la pranz se ating 33 de grade la umbra. Cerul va fi variabil, cu unele innorari, poate chiar si ploi, spre seara.

MUNTE
Cerul va fi variabil, cu innorari temporare dupa-amiaza si in prima parte a noptii. Local, mai ales in Carpatii Orientali, se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de vant. De cald va fi cald, 24 de grade la Predeal, 20 la Sinaia cota 1500 si 27 de grade la Stana de Vale.

MARE
La mare, vremea se anunta frumoasa si calda. Cerul va fi variabil, cu innorari in special in nordul litoralului, unde trecator vor fi averse slabe si descarcari electrice. Vantul va sufla cu intensificari in timpul averselor. Temperaturile maxime sunt in jur de 28 - 29 de grade, mai scazute in nordul litoralului pana la 26 de grade. **

REGIUNI

Asadar deosebit de cald astazi, local canicula, in Banat si sudul Crisanei, unde maximele ajung la 35-36 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in Maramures si in nordul si estul Transilvaniei, unde local vor fi ploi de vara si conditii de grindina.
In sud, canicula la amiaza in Oltenia si vestul Munteniei. Maximele ajung si aici la 35-36 de grade. Dar nu inseamna ca in estul Munteniei nu este si acolo foarte cald, 34 de grade la Calarasi si Slobozia si 32 la Buzau. Catre seara sunt asteptate pe ici pe colo averse si descarcari electrice.
In Dobrogea, vremea este predominant insorita, dar catre seara, izolat sunt posibile ploi de scurta durata. Maximele zilei, 30 pana la 34 de grade in partea continentala si doar 29 de grade pe litoral.
Valorile termice scad usor in Moldova. 25 de grade vor fi la Suceava la amiaza, 29 la Iasi si Bacau si 30 la Focsani. Fenomenele de instabilitate apar doar local, in special in partea de nord a regiunii.

VREMEA PE 2 ZILE

Maine valorile termice vor inregistra o scadere usoara in majoritatea regiunilor, dar vremea ramane tot mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data. Tot in vest va fi cel mai fierbinte - izolat canicula in toata regula la orele amiezii. Maximele se vor incadra intre 25 de grade la Suceava si 36 de grade la Timisoara. Cerul va fi variabil, cu unele innorari, averse, descarcari electrice si intensificari de vant la munte si izolat la ses.
Vremea va fi frumoasa, cu cer variabil, mai mult senin. Vantul va sufla in general slab. Temperatura aerului, in scadere usoara fata de astazi, va fi de 31...32 de grade.
Vremea va fi calda, deosebit de calda in vestul, centrul si sudul tarii. Temperaturile maxime trec de 30 de grade, ba chiar de 35 la Timisoara si Oradea. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si - pe arii restranse - averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in zona de munte si in regiunile vestice si nord-vestice, dupa-amiaza si seara.
Vremea va fi frumoasa, cu cer variabil, aproape senin si vant in general slab. Temperatura maxima, 32...33 de grade.