REALITATEA.NET: Romania, sub ape! Imagini dramatice din toata tara. Un barbat si-a pierdut viata

Un barbat mort si un copil dat disparut, o comuna constanteana inundata in totalitate, zeci de strazi acoperite de ape si sute de hectare de culturi distruse. Acestea sunt urmarile ploilor din ultimele zile. Meteorologii spun ca precipitatiile abundente si vantul puternic vor inceta abia la noapte.
Ploile abundente au facut ravagii in localitatea damboviteana Dragodana. Cateva gospodarii din satul Picior de Munte au fost inundate. Oamenii spun ca apa a venit din santurile de scurgere ale Drumului National 72 Targoviste - Gaesti.
"Mi-a murit gainile inecate. Un pic mai avea, daca nu venea pompierii ajungea si in casa", a povestit cu ochii in lacrimi o femeie. Si curtea unei unitati de invatamant din localitate a fost inundata. "Si scoala si gradinita avem aici. S-a inundat datorita scurgerii apelor pluviale. Am desfundat canalul, am desfundat si in partea cealalta", a povestit un localnic.
Pompierii au intervenit cu mai multe motopompe, fiind ajutati si de voluntari. Dezastru si in comuna constanteana Pestera, unde o viitura care a masurat si doi metri in unele locuri a maturat tot ceea ce i-a iesit in cale. 60 de gospodarii au fost inundate. Apa a intrat in 30 de case, in dispensar, in caminul cultural, in gradinita si in primarie. Chiar si celebrul parc din centrul comunei, vizitat in urma cu o luna de presedintele Traian Basescu, este acum in noroi.
"Totul e o Dunare! Totul e o Dunare! Acum vreo 30 de ani s-a mai intamplat", a spus un localnic. Locuitorii au primit o avertizare cu 20 de minute inainte sa vina viitura, asa ca au avut timp sa-si paraseasca locuintele si sa-si duca animalele pe dealuri. Pagubele se ridica la cateva sute de mii de lei.
Un batran de 80 de ani, din satul iesean Andriesi, a murit dupa ce a fost luat de viitura. Pompierii il cauta acum pe nepotul sau de trei ani.
Si in Arges ploaia a provocat inundatii. La Harsesti mai multe beciuri au fost inundate si in majoritatea gospodariilor din satul Ciobani balteste apa. In plus, culturile au fost distruse de grindina.