Senatorul Darius Bogdan Valcov i-a adresat o INTREBARE Ministrului delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Mihnea Cosmin Costoiu. Obiectul intrebarii: Infiintarea unei forme de invatamant tehnic superior in Municipiul Slatina.

In ultimii 10 ani, platforma industriala din municipiul Slatina a devenit una dintre cele mai mari si moderne din Romania.
Pe langa societatile industriale de traditie precum Alro, TMK si Electrocarbon s-au adaugat investitii de amploare dezvoltate de Pirelli, Pysmian sau Cord. Toate aceste investitii industriale au necesitat si necesita in continuare forta de munca specializata de calitate superioara. Iar resursele pe plan local sunt limitate doar la nivel de invatamant tehnic liceal. In ultimii ani, pe masura ce aceste investitii au luat amploare, discutiile despre necesitatea asigurarii unui flux constant de forta de munca bine pregatita pentru a face fata necesitatilor tehnologice avansate s-au amplificat iar solutiile au fost pana acum doar de avarie si nu au consistenta pe termen lung. Avand in vedere solicitarile acestor grupuri industriale pentru furnizarea de pe plan local a unei forte de munca specializate, va supun atentiei luarea in considerare a infiintarii unei forme de invatamant tehnic superior,de sine statatoare, in Municipiul Slatina.