Pe 17 mai, la nivel international se sarbatoreste Food Revolution Day, mișcarea pornita de bucătarul Jamie Oliver pentru a inspira si educa oamenii in vederea adoptarii unui stil de viata sanatos. Zeci de evenimente sunt asteptate in intreaga tara, iar in Bucuresti, adeptii hranei sanatoase sunt invitati sa marcheze evenimentul intre orele 17.00 si 20.00 la hypermarketul Cora Lujerului, unde Miruna Meirosu si Daniela Miscov, Ambasadori Food Revolution Romania, alaturi de Curtea Veche Publishing si Libraria Bastilia, vor pregati o serie de intalniri interesante cu specialisti din domeniu, dar si concursuri de gatit pentru familii.
Pe parcursul a trei ore, concurentii si publicul vor participa la un eveniment culinar inedit: o competitie de gatit, cu scopul de a demonstra ca hrana sanatoasa nu este doar importanta pentru o viata armonioasa, ci si foarte placut de preparat.
In competitie vor lua parte familii care isi vor dovedi indemanarea si imaginatia combinand ingrediente gustoase pentru a crea o salata inovatoare si rapida. Participantii vor fi recompensati cu premii tematice.
Mai mult, in cadrul evenimentului vor fi invitate personalitati recunoscute pentru abilitatile lor culinare, specialisti si ambasadori ai unui stil de viata sanatos, care vor oferi sfaturi utile despre gătitul in familie si dezvoltarea copiilor printr-o alimentatie sanatoasa, precum Mihaela Bilic, Izabela Panescu, Matei Martin, Răzvan Anton, Oana Titica, si vor putea participa la tombole cu premii atractive oferite de Cora Romania, Curtea Veche Publishing, Good Food Romania, Henkel Romania, Iutta, Libraria Bastilia, Paprika TV, Sanovita.
Evenimentul este organizat de echipa Food Revolution Romania, reprezentata de Daniela Miscov si de Miruna Meiroșu, Food Revolution Community Ambassadors, Curtea Veche Publishing si Librăria Bastilia si intreaga echipa de voluntari, cu sprijinul sponsorilor principali, Cora Romania si Henkel Romania.
La competitie pot participa familii compuse din parinti si copii cu varsta pana in 12 ani, in baza inscrierilor prealabile care vor fi preluate la adresa [email protected] sau la numerele de telefon 0752 167 534/0724 554 199.
Mișcarea "Food Revolution" a fost initiata de faimosul bucatar Jamie Oliver, protagonist al unor numeroase show-uri TV culinare.