B365.ro: Bucharest City Tour are pagina de internet

In mai, incepe un nou sezon Bucharest City Tour. Cu o luna inainte de intoarcerea autobuzelor supraetajate pe strazile Capitalei, RATB a creat o pagina speciala de internet pentru traseul turistic.
Site-ul ofera informatii in limbile romana si engleza privind obiectivele turistice care pot fi vizitate in cadrul Bucharest City Tour, traseul autobuzelor, dar si programul de circulatie al acestora si preturile biletelor. In plus, RATB a creat si un video de prezentare a liniei turistice si o galerie foto.
RATB nu detine inca autobuze speciale pentru aceasta linie si va apela la aceeasi formula ca anul trecut, le va inchiria. Acestea vor fi cel mai probabil, din nou, contractate de la Regia Autonoma de Transport Constanta, singura companie din Romania care detine astfel de autovehicule.
Potrivit site-ului de licitatii publice, Regia este dispusa sa dea suma de 264.000 de euro plus TVA pe o durata de 12 luni, inchirierea putand insa sa fie facuta si pe o perioada mai scurta, de sase luni.
Anul trecut, in cadrul proiectului Bucharest City Tour, numarul de calatori inregistrat de RATB pe linia turistica a fost de peste 27.000. Acest numar a adus companiei incasari de aproape 150.000 de euro, in conditiile in care cele patru autobuze supraetajate au fost inchiriate initial de la Primaria Constanta pentru o perioada de trei luni contra sumei de 60.000 euro.
Aceasta inseamna ca, anul acesta, Regia este dispusa sa acorde o suma mai mare, lunar, pentru inchirierea autobuzelor turistice. Ofertele sunt asteptate pana pe 23 aprilie, dar, cel mai probabil, tot autobuzele Primariei Constanta vor fi inchiriate, fiind singurele de acest tip - cu etaj - din tara.
Traseul liniei Bucharest City Tour se desfasoara in jurul punctelor de interes turistic din Bucuresti, respectiv: Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţaranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.