REALITATEA.NET: Iliescu despre Ponta: S-a descurcat bine in gestionarea numirii procurorilor sefi

Iliescu, despre Ponta: S-a "descurcat" bine in gestionarea numirii procurorilor sefi
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marti, ca premierul Victor Ponta a dovedit maturitate, intelepciune, stapanire de sine si ponderare in modul in care a gestionat situatia legata de numirea procurorilor sefi, el aratand ca Ponta "s-a descurcat bine".
"Eu cred ca Victor Ponta dovedeste maturitate. E un baiat tanar, are abia 40 de ani, a intrat in partidul nostru in anul 2000, Nastase este cel care l-a promovat in functii guvernamentale la inceput si apoi la partid; eu cu toata increderea l-am sustinut la ultimul Congres pentru preluarea conducerii partidului si se dovedeste ca nu a fost o hotarare nemotivata, adica are si pregatirea necesara, insusirile, calitatile necesare unui om politic tanar si dinamic si am toata increderea in aceste calitati ale lui", a spus Iliescu, la Antena 3.
El a raspuns astfel solicitarii moderatorului de a evalua modul in care Victor Ponta a gestionat situatia legata de numirea procurorilor sefi.
Iliescu a spus ca Ponta a dovedit maturitate si intelepciune, ponderare si stapanire de sine.
"Si a dovedit, din acest punct de vedere, in aceste zile, cu chestiuni destul de delicate, dificile, si maturitate si intelepciune si ponderare, adica nu are iesiri spontane, de asteptat la un om tanar, sa fie mai impulsiv si sa abordeze lucrurile mai cu repezeala. Dovedeste si stapanire de sine si intelepciune, asa ca e un om care confirma", a spus Iliescu.
Presedintele de onoare al PSD a mentionat ca Victor Ponta "s-a descurcat bine" in cursul zilei de marti.
"S-a descurcat bine azi. (...) Noi avem un bazin mare de procurori, sunt convins ca se poate gasi numitorul comun, oameni care sa raspunda tuturor criteriilor", a mai spus Iliescu.
Premierul Victor Ponta a anuntat marti ca procurorul general si seful DNA vor fi selectati in urma unei proceduri care va fi condusa de viitorul ministru al Justitiei, precizand ca aceasta este concluzia la care s-a ajuns in urma discutiei cu membrii sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
El a precizat ca a propus Consiliului o procedura directa, in care ca ministru interimar sa formuleze propuneri, candidatii sa fie audiati la CSM, iar presedintele sa numeasca, dar sectia de procurori a CSM a avut o alta optiune, pe care nu poate decat sa o respecte.