In perioada 25-27 martie 2013 Laboratoarele La Roche-Posay alaturi de Centrele Medicale BIODERM organizeaza consultatii gratuite pentru tratarea diferitelor forme de acnee intalnite la adolescenti si adulti. Consultatiile vor avea loc in cadrul celor 4 clinici Bioderm din Bucuresti: Eminescu, Pipera Nord, Floreasca, Vasile Lascar pe baza de programare telefonica la numarul 031 9101, incepand cu 18 martie.

Acneea - o afectiune cu urmari psihologice

Pentru tineri, impactul psihologic al imperfectiunilor aparute la nivelul fetei este important, deoarece acestea apar la o varsta in care ei isi construiesc identitatea. Cu toate acestea, la nivel European, numai 1 adolescent din 3* apeleaza la sfatul unui specialist - medicul dermatolog - pentru a putea trata eficient aceasta afectiune. In cazul adultilor, conform unui studiu la nivel european, 51% dintre femeile cu varste cuprinse intre 20-29 ani si 35% dintre femeile cu varste cuprinse intre 30-39 ani prezinta diferite forme de acnee adulta.
"Atat in cazul tinerilor cat si in cazul adultilor, acneea este o afectiune care nu trebuie neglijata. Avand in vedere ca formele acneei sunt multiple si variaza de la persoana la persoana, pentru un tratament eficient si personalizat al acneei recomandam un consult de specialitate la medicul dermatolog." spune domnul doctor Lucian Russu, Medic Specialist dermato-venerologie, Bioderm Medical Center.