DeCeNews : Luju.ro sesizeaza DNA: Voturile se aranjeaza in CSM

Un nou scandal pare a se prefigura in Consiliul Superior al Magistraturii. Potrivit luju,ro, fostul sofer al judecatorului Adrian Neacsu, Angel Gabriel Rosca, dezvaluie cum a ajuns in posesia sa un telefon de serviciu care ar fi apartinut, anterior, procurorului Bogdan Gabor din CSM, si cum a depistat in memoria acestuia o serie de mesaje tip SMS purtate de "fostul detinator cu Oana Haineala, Alina Ghica si Monica Prejmereanu (purtator de cuvant al CSM - fost ofiter DGIPI), personaje care de anul trecut fac toate jocurile in CSM".
Potrivit sursei citate, Angel Gabriel Rosca a detinut un telefon Nokia pana la data de 11.02.2013 cand, "scarbit de faptul ca impotriva lui s-a pornit ancheta DNA pentru ca judecatorul Adrian Neacsu sa fie compromis", si-a dat demisia. Telefonul Nokia 2730 cu numarul 0724.127.366 ar fi intrat in posesia lui Rosca la data de 18 iulie 2012, pe inventar de la DEA din cadrul CSM.
Mesajele depistate in memoria telefonului primit ar putea fi o dovada a modului in care se fac jocurile la varful CSM.
Neacsu, Danilet, Dumbrava si Serban, catalogati "4pezi" de Oana Haineala
Dincolo de expresiile vulgare atribuite "delicatelor" magistrate care au pus stapanire pe CSM (exemple: "dobitoc", "nesimtit", "cretin", "porc", "idioti", "4pezi" - toate cu referire la alti colegi, membri ai Consiliului si care pot constitui comportamente nedemne unor magistrati, ce pot fi sanctionate disciplinar) in mesajele ce ne-au fost relatate de Angel Gabriel Rosca, apar solicitari din partea sefelor CSM catre procurorul Bogdan Gabor de a vota in anumite feluri, anumite puncte de pe ordinea de zi", scrie luju.ro.
Potrivit relatarilor lui Rosca pentru luju.ro, cand Oana Haineala se referea la o serie de magistrati din CSM, vorbea despre "4pezi": "o sa facem plen joi (da vezi ca nu le zicem la 4pezi - neacsu, danilet, dumbrava si serban - ca sa se care linistiti in turneul electoral pt roman) noi joi seara plecam la JAI...". Conversatiile respective ar fi avut loc undeva la inceputul-mijlocul verii lui 2012, cand "Alina Ghica era presedintele CSM, iar Oana Haineala era vicepresedinte, si nu intrasera in gratii cu Vasilica Danilet".
Conform legii privind functionarea CSM, "rezulta nu doar ca sefele CSM fac ordinea de zi dupa cum vor, dar si ca a face demersuri pe langa alti membri ai CSM pentru a vota intr-un anumit fel, contravine conditiei de "vot secret si direct", sustin jurnalistii de la luju.ro, in opinia carora faptele dezvaluite de Angel Gabriel Rosca "pot friza infractiunea de trafic de influenta". Prin urmare, lumeajustitiei.ro anunta ca va sesiza oficial Parchetul Inaltei Curti - Directia Nationala Anticoruptie, cu privire la posibila existenta a unor fapte de coruptie la varful CSM.
Mai mult lumeajustitiei.ro sustine ca DNA are obligatia, potrivit legii, sa se sesizeze din presa pe acest caz si cere o ancheta urgenta si eficienta, cu publicarea rezultatelor, astfel incat acestea sa fie cunoscute de opinia publica, la fel cum s-a procedat si in cazul membrilor CSM George Balan si Adrian Neacsu.