Jurnalul National : Ploi, lapovita, viscol si ninsoare. Vezi prognoza pana marti

Conform unei informari meteorologice emise de ANM, pe arii extinse vor cadea precipitatii, mai ales sub forma de ninsoare la munte si in regiunile nordice, precipitatii mixte in vestul si centrul tarii si predominant ploaie in sud si sud-est. Izolat cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/mp, cu probabilitate mai mare in nord-vest. Vantul va fi alert in majoritatea regiunilor, iar la munte va viscoli zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 grad in nordul Moldovei si 18 grade in sud-estul extrem.

Vremea in Bucuresti

In Bucuresti, norii acopera cerul si temporar va ploua. Vantul va sufla moderat si cu intensificari temporare. Temperatura aerului este cu aproape 10 grade mai ridicata decat in mod obisnuit la inceput de februarie, maxima termica ajunge in jurul valorii de 15 grade.

Vremea la munte

La munte, cerul va fi noros si pe arii extinse vor cadea precipitatii mai ales sub forma de ninsoare.Izolat cantitatile de apa vor depasi 15-20 /mp cu probabilitate mai mare in Muntii Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali. Vantul va avea intensificari sustinute, mai ales in nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni, vitezele la rafala vor depasi 70-80 km/h, viscolind zapada. Iubitorii sporturilor de iarna se pot bucura de zapada din belsug, stratul masoara 72 de cm la Sinaia, 55 cm la Predeal, 26 cm la Arieseni, 48 cm la Straja, 30 cm la Poiana Brasov si 50 cm la Paltinis.

Vremea pe regiuni

Vreme fara soare si astazi in regiunile de dincolo de munti. In plus, temperatura este in scadere semnficativa, asa ca ploile prezente pe arii extinse trec tot mai mult in lapovite si ninsori, in special in partea a doua a zilei. Maximele termice ating valori de 6 grade la Timisoara si la Cluj-Napoca, 5 grade la Oradea si 4 grade la Baia Mare. Ceva mai mari, in sudul Transilvaniei inclusiv in depresiuni unde nu se raceste inca: 8 grade la Sibiu, 10 la Brasov, 7 grade la Miercurea Ciuc. In sud, ploua pe arii extinse, dar in timp ce in Oltenia cerul este noros toata ziua, in Muntenia sunt si sanse de soare. Vantul va fi moderat cu intensificari in special in Baragan. Temperaturile maxime ajung la 7-9 grade in Oltenia, dar mult mai mari in Muntenia 15 grade la Buzau si Ploiesti, 16 grade la Slobozia, 17 grade la Giourgiu si 18 grade la Calarasi. Si in Dobrogea este mai cald decat ieri: in jur de 16 grade la Medgidia, Tulcea si Constanta. Vor fi innorari temporare si local ploi si intensificari ale vantului, in special pe litoral. Ceva sanse de soare si in sudul si centrul Moldovei, dar este posibil sa si ploua. in nordul regiunii, ploile trec pe parcursul zilei in lapovita si ninsoare. Din punct de vedere termic, exista o diferenta mare intre sudul regiunii care inregistreaza la amiaza valori de 14-15 grade la Focsani si Galati si partea de nord unde se raceste: 1 grad la Suceava, 4 grade la Botosani.

Vremea pe 2 zile

Maine, local mai ninge slab in regiunile nord-vestice si centrale, iar dimineata mai ploua slab in sud-estul extrem. Vantul va sufla cel mult moderat si va avea unele intensificari in zona inalta de munte. Seara sunt conditii de ceata in zonele joase din sud si est. Maximele termice vor fi cuprinse intre minus 1 grad la Miercurea Ciuc si 7 grade cu plus la Giurgiu, Focsani si Tulcea, valori peste mediile climatologice cu 1-2 grade. in capitala, maine, cerul va fi temporar noros, iar vantul nu va trece de moderat. in zori, temperatura nu depaseste zero 1 grad dimineata si 6-7 grade la amiaza, temperatura apropiata de normalul perioadei. Marti, vremea intra din nou intr-un proces de incalzire. Cerul se mentine variabil, cu innorari in vestul si nordul tarii unde pe arii restranse vor cadea precipitatii slabe, predominant ploi, iar la munte vor fi ninsori. Maximele termice se incadreaza intre zero grade in depresiunile intramontane din estul Translivaniei si 11-12 grade in Lunca Dunarii. In Bucuresti, marti, vreme calda cu cer variabil. Temperatura aerului va marca o crestere usoara fata de luni, chiar daca dimineata e racoare, minus 4 minus 2 grade, amiaza vine cu 9-10 grade.