REALITATEA TV: Ghid mondial despre Romania: Hoti, maidanezi, gauri in asfalt si fraude

Romania este tara hotilor de buzunare, a cainilor maidanezi, drumurilor proaste si fraudelor cu carduri bancare. Asa ne descriu expertii ministerelor de externe occidentale care isi avertizeaza cetatenii asupra pericolelor care ii pandesc daca vin in Romania.
• Ministerul de externe din Belgia isi avertizeaza turistii asupra riscului ca in orasele mai mari din Romania sa le fie furati banii din buzunare. Oficialii belgieni spun ca hotii de buzunare apeleaza frecvent la copii, iar metoda cea mai des utilizata este distragerea atentiei victimei.
• Pentru germani, existenta a doar 320 de kilometri de autostrada in Romania reprezinta un real pericol. In plus, autoritatile de la Berlin amintesc faptul ca tara noastra ocupa un loc fruntas in Uniunea Europeana la capitolul accidente rutiere mortale. Germanilor nu le este recomandat nici condusul masinii pe timpul noptii din cauza lucrarilor si a carutelor.
• Si pentru autoritatile elvetiene, drumurile sunt un real pericol. Turistii sunt avertizati ca acestea sunt intr-o stare lamentabila, iar soferii romani conduc adesea imprudent si imprevizibil.
• Ministerul de Externe de la Viena lanseaza un avertisment dur in privinta sistemului de sanatate din Romania. Oficialii austrieci spun ca din cauza igienei, instrumentarului invechit si a lipsei de medicamente, nivelul ingrijirii medicale in spitalele romanesti nu corespunde standardelor din vestul Europei.
• Un sfat similar exista si pentru turistii spanioli, care sunt avertizati ca facilitatile si instalatiile sanitare sunt destul de deficitare.
• Britanicii sunt avertizati asupra pericolului rabiei, din cauza numarului mare de caini vagabonzi din orasele din tara noastra.
• Turistii americani si canadieni sunt avertizati ca Romania este considerata raiul fraudelor cu carduri de credit si ale celor pe internet.