InfoBrasov.net : Prostitutie cu parafa medicala de Brasov (Autor: Vifor Rotar)

Sub paravanul unor saloane de masaj, o familie de medici din Republica Moldova conducea patru bordeluri in Brasov, Cluj si Constanta. Cei trei racolau tinere din Moldova pentru postul de menajera, pe care le obligau ulterior sa se prostitueze in saloanele de masaj. Oamenii legii au descoperit 300.000 de lei neinregistrati in evidentele firmei. Cei trei - parintii si fiul lor student la Medicina - sunt acuzati de proxenetism si trafic de persoane iar magistratii brasoveni au aprobat aseara solicitarea procurorilor de arestare preventiva pentru 29 de zile a celor trei suspecti.
Instrumentarea dosarului a inceput in urma cu cateva luni, fiind condusa de Biroul de Combatere a Crimei Organizate Brasov. Ulterior, dosarul a fost preeluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov, pentru ca, in urma cu o luna, sa ajunga la DIICOT Brasov. Anchetatorii sustin ca, sub paravanul unor saloane de masaj erotic, Vasile si Tatiana Pruteanu, impreuna cu fiul Vasile Jr., obligau angajatele sa se prostitueze.
Suspectii de proxenetism si trafic de persoane dadeau in presa scrisa anunturi de recrutare de menajere din Republica Moldova pentru o familie de medici din Romania. Dupa le racolau, membrii familiei Pruteanu le sileau pe fete sa se prostitueze in saloanele de masaj erotic pe care il detineau la Brasov, Cluj si Constanta. La Sacele, familia detinea si un cabinet medical, intr-un imobil in care vecinilor nu le-a venit sa creada cu "domnu doctor" si "doamna doctor" faceau si pe proxenetii.
Politistii au audiat 26 de tinere in acest caz, sase dintre ele, cu varste cuprinse intre 20 si 25 de ani, in postura de victime ale proxenetilor. Potrivit sefului DIICOT Brasov, Catalin Borcoman, familia Pruteanu a fost cercetata pentru proxenetism, insa in urma verificarilor s-a adaugat o noua acuzare, cea de trafic de persoane, asa cum a declarat ieri Catalin Borcoman, procuror sef in cadrul DIICOT Brasov.
Vasile si Tatiana Pruteanu, alaturi de fiul lor Vasile jr., au fost retinuti pentru 24 de ore, pentru comiterea infractiunii de trafic de persoane si au fost prezentati Tribunalului Brasov cu propunere de arestare preventiva. Din cercetarile facute pana in prezent rezulta ca membrii gruparii au avut incasari de 300.000 de lei, neinregistrati in contabilitatea societatii folosite ca paravan pentru savarsirea infractiunilor.