Ziua Veche: Sfantul Ioan Botezatorul. Dorintele lui Iliescu de onomastica

Fostul presedinte Ion Iliescu a venit de onomastica sa la sediul central al partidului, la prima sedinta a conducerii din acest an, spunand ca isi doreste de aceasta zi sanatate inainte de toate.
Presedintele de onoare al PSD,Ion Iliescu, a spus luni, 7 ianuarie, potrivit mediafax ca "E prima intalnire a BPN, de aceea am venit, ca e primul BPN la inceput de an si ne sfatuim in legatura cu inceputul de an. Sper sa nu dureze mult. O sa stau acasa dupa sedinta". Iliescu a adaugat ca a primit, de dimineata, multe telefoane de la prieteni, care l-au felicitat de ziua onomastica: "Am facut de serviciu la telefon toata dimineata. Acum am lasat telefonul acasa, sotia continua aceeasi operatiune. Sunt multe mesaje de la prieteni, cunoscuti, prieteni mai vechi, mai noi".
Ion Iliescu a declarat ca pentru anul in curs isi doreste sanatate "inainte de toate. Acesta a adaugat ca "E un an nu simplu, dar in acelasi timp promitator. A fost un an tulbure anul trecut. Sunt premise ca sa se desfasoare o munca mai ordonata la nivelul tuturor structurilor statale. Nu este un an simplu, e complicat, cu probleme economice, sociale si trebuie sa antrenam toate fortele societatii pentru un mers adscendent. Este ceea ce-mi doresc".
Presedintele de onoare al PSD a mai aratat ca este angrenat in doua mari proiecte, unul la Academie, unde coordoneaza relansarea unei noi Enciclopedii a Romaniei, care, spre deosebire de cea a lui Gusti, sa cuprinda un capitol despre apele Romaniei, si altul privind scrierea propriilor "Amintiri", referitoare la perioada traita din copilarie pana in 1989. Iliescu isi va petrece ziua onomastica in Bucuresti, acasa, alaturi de sotia sa, Nina, asa cum a facut si acum un an, dar si acum doi ani.