Aceasta este declaratia primarului Dumitru Nicolae in privinta preluarii furnizorului local de agent termic primar de catre municipalitate.

Electrocentrale continua sa fie un subiect fierbinte al declaratiilor facute in ultimele saptamini de oficialitatile locale, judetene sau de la Bucuresti. Dupa ce presedintele Consiliului Judetului, Eugen Durbaca, a declarat recent ca furnizorul local de agent termic primar ar trebui sa treaca in curtea institutiei pe care o conduce, in cadrul conferintei de presa sustinute ieri primarul Dumitru Nicolae a contraatacat, afirmind ca societatea trebuie sa fie preluata de catre Consiliul Local. "Am citit in presa declaratiile facute pe tema Electrocentrale de catre presedintele Consiliului Judetului si de secretarul de stat al Ministerului Administratiei si Internelor, Mircea Toader. Parerea mea este ca nu e bine sa se agite nici unul dintre ei, pentru ca cei "incalziti" sint de la Muncipiu. Dintre cei 3 protagonisti, nu trebuie uitat ca singurul care stie ce e la Electrocentrale, pentru ca a lucrat la centrala, este primarul. Pe mine ma intereseaza stergerea penalitatilor. Electrocentrale se preia prin Ministerul Administratiei, se face propunere la Guvern, se avizeaza de catre Ministerul Industriilor si se merge mai departe. Pe mine ma intereseaza centrala prin prisma celor 900 de miliarde de lei vechi care-s ale galatenilor. Ceea ce ar trebui sa lamureasca Ministerul Industriilor ar fi un lucru, si anume ce s-a facut in ultimii ani cu banii alocati pentru modernizare. In fiecare an se include in pretul energiei termice un procent de 14%, bani care ar fi trebuit sa fie cheltuiti pentru modernizari", a precizat edilul sef al urbei.

Primaria nu trebuie sa sustina financiar Electrocentrale!

Este declaratia primarului Nicolae, care a afirmat ca, acum 2 ani, o firma din Bucuresti a facut un studiu referitor la preluarea de catre municipalitate a furnizorului local de agent termic primar. Potrivit aceleiasi surse, Ministerul Economiei si Industriei a solicitat Primariei sa preia conductele, dar municipalitatea nu este de acord cu acest lucru decit daca va prelua si furnizorul local de agent termic primar. "Nu vreau sa ma scarpin cu mina stinga la urechea dreapta. Centrala, imi place nu-mi place, trebuie luata de Consiliul Local", a conchis edilul sef al urbei. Daca Electrocentrale va fi preluata de catre municipalitate, furnizorul local de agent termic primar va fuziona cu Apaterm, urmind sa se faca restructurari de personal. "Angajatii care vor pleca de la Apaterm sau Apa-Canal vor fi preluati de catre societatea de linga Electrocentrale care se ocupa cu reparatiile si careia ii vom asigura lucrari cu conditia de a prelua personalul de la cele doua societati", a punctat edilul sef al urbei .