Directorul societatii Apa-Canal a acuzat municipalitatea galateana ca are ochi si suflet doar pentru Apaterm. Din acest motiv este decis sa nu mai faca restructurari de personal in unitatea pe care o conduce.

Conducerea societatii Apa-Canal a anuntat ca nu va accepta punerea in aplicare a unui plan de disponibilizare daca municipalitatea nu va renunta sa mai tina pe palme societatea Apaterm. "Din acest moment voi fi cel mai mare sindicalist din societate. Vreau ca oamenii mei sa aiba salariile la fel de mari ca la Apaterm si sa primeasca si ei tichete de masa. In plus nu inteleg de ce la Apa-Canal se fac restructurari de personal, iar la Apaterm nu. Aceasta societate beneficiaza de subventii de la buget, societatea noastra nu dispune de acest lucru, fiind dezavantajata din toate punctele de vedere, inclusiv in ceea ce priveste personalul", ne-a declarat Ion Stefan, directorul societatii care produce si furnizeaza apa potabila in oras. Acelasi director a anuntat ca urmatorul val de disponibilizari de la Apa-Canal nu va viza mai mult de 211 salariati. Acest numar insa este conditionat de indeplinirea unor conditii de catre municipalitate.

Evolutia personalului

Ion Stefan a aratat ca evolutia numarului de salariati a avut in permanenta o tedinta de scadere. Astfel, la sfirsitul anului 2005, figurau pe statul de plata al societatii 1.126 de angajati, iar in luna iulie a acestui an sint 1.111 angajati. Trebuie spus si ca in 2004, dupa divizarea societatii Apaterm, unitatea avea 1.360 de oameni. "Pentru rentabilizarea societatii este necesar ca in perioada urmatoare sa se faca toate demersurile legale pentru disponibilizarea, cu acordarea de plati compensatorii, a unui numar de 211 salariati. Pentru restructurarea societatii trebuie insa sa fie luate concomitent si alte masuri de catre administratia locala: garantarea de catre Consiliul Local a unui credit pe termen mediu pentru achitarea datoriilor istorice ale societatii; indeplinirea conditiilor legale pentru acordarea tichetelor de masa, acordarea de catre administratie de fonduri pentru sustinerea programului de restructurare; reanalizarea tarifelor de apa si canal; sustinerea actiunilor noastre in vederea recuperarii creantelor. In plus conducerea societatii mai vrea ca din comisia de disponibilizare sa faca parte si un reprezentant al Primariei.

Reactia lui Cubasa

"E problema lui Ion Stefan daca nu stie ca apa rece nu este subventionata de stat, dar apa calda si caldura da. In plus Guvernul are datorii la Apaterm in valoare de o mie de miliarde de lei vechi. Parerea mea este ca directorul de la Apa-Canal vrea sa dea vina pe altcineva pentru incompetenta sa", i-a raspuns directorul general al Apaterm, George Cubasa, lui Ion Stefan.