Raspunsul preferat al primarului "Da, domnule, o sa facem si asta" s-a nascut cu ajutorul galatenilor care l-au numit in functie, dar si cu sprijinul clasei politice locale capabile doar sa-i opuna, in perioada electorala, un personaj asemanator, in persoana lui Eugen Durbaca.

Cum in ultima saptamina am semnat mai multe articole impotriva primarului Dumitru Nicolae, si cum un coleg a intrat in concediu, a cazut pe mine bucuria de a munci mai mult azi si de a compune un editorial al carui subiect este edilul-sef PSD al orasului nostru. Ironic este faptul ca eu, personal, nu cred in coincidente.

Nu vreau sa insist pe cazul terenului acordat gratuit de Dumitru Nicolae unei firmei de consulting in vederea construirii unui complex imobiliar din care ar urma sa faca parte si un hypermarket Carrefour, ci vreau sa ma indrept spre citeva critici care mi-au fost aduse.

Mi s-a reprosat ca terenul nu a fost acordat gratis si ca Primaria va incasa in primii 25 de ani de functionare a complexului, denumit "Siret Plaza", cite 291.000 de euro anual. Da, este adevarat ca municipalitatea va incasa aceasta suma, insa este o cota de profit care ar fi putut fi primita in urma faptului ca municipalitatea va asigura complexului toate utilitatile publice, nemaifiind nevoie sa-i dea si teren fara licitatie, evaluat la cel putin 5 millioane de euro, sa-i duca si utilitati la usa si apoi sa fie de acord sa detina doar 11% dintr-o afacere de 45 de milioane de euro, iar in contul contributiei sa incaseze doar 291.000 de euro. In plus, pe citi galateni a ajutat primarul cu un teren pentru a-si construi o casa, ca sa-mi permit sa fiu naiv si sa cred ca Dumitru Nicolae joaca corect?

Pina la urma orice ar face sau n-ar face Dumitru Nicolae, Carrefour va ajunge la Galati, daca managementul firmei franceze in Romania doreste acest lucru cu adevarat. Carrefour este un nume mult prea mare si nu are nevoie sa primeasca ajutoare de cinci milioane de euro de la Dumitru Nicolae pentru a-si desfasura planul de afaceri.

Cu toate acestea primarul prefera sa risipeasca bruma de bani a Galatiului, desi, daca este intrebat daca o sa realizeze vreun proiect promis in campania electorala, se grabeste sa raspunda "DA, domnule, o sa facem si asta". Prin urmare Nicolae risca sa devina un portdrapel al tuturor promisiunilor neonorate de-a lungul timpului de politicienii galateni din tabara PSD, dar si din cea a fostei Aliante D.A.