Cautare

3582 de rezultate pentru "inflatie+2009" (2.86 secunde)
"Probabil ca o sa fie o foarte mare veselie si dupa vreo sase luni o sa vorbim de o inflatie de 20%, deci care o sa ia 20% din salarii, pensii si tot ce vreti dumneavoastra, tuturor.
Pentru anul in curs, tinta de inflatie a fost stabilita la 9%, dar pe parcursul anului oficiali ai BNR au estimat ca ea se va situa in cele din urma intre 9 si 10%, fiind totusi o inflatie de o singura cifra.
BNR si Guvernul au stabilit pentru acest an o tinta de inflatie de 9%. in ultimele luni, autoritatile au anuntat ca obiectivul de inflatie pentru 2004 este indeplinit daca majorarea preturilor de consum se plaseaza sub zece puncte procentuale.
Rata inflatiei in 2004 a fost de 9,3%, Romania atingandu-si astfel obiectivul de a ajunge, pentru prima oara dupa 1990, la o inflatie de sub 10 procente.
Aici, previziunile CNP sint mult mai apropiate de cele ale FMI, indicind o inflatie medie de 8,1% in acest an si de 6% anul viitor.
Tot ieri, guvernatorul Bancii Nationale a Romania (BNR), Mugur Isarescu, a spus ca, daca Guvernul va lua decizia majorarii TVA, tinta de inflatie de anul viitor, care este in prezent fixata la 5% va trebui sa fie urgent revizuita.
Din punctul de vedere al BNR, o intarire a monedei nationale este “consistenta” cu efortul de a mai recupera ce se mai poate din obiectivul de inflatie care a devenit o tinta foarte miscatoare.
Potrivit surselor autorizate din BNR, Guvernul a fost informat ca, in 2005, inflatia va fi de 7,5 la suta, iar pentru 2006 tinta de inflatie este de 5 la suta, in cazul in care nu va fi majorata Taxa pe Valoarea Adaugata.
Inflatia pe 2006 ramine la 5% In conditiile actuale, BNR nu va mai fi nevoita sa urce tinta de inflatie pentru anul viitor. ... Daca guvernul hotara sa mareasca TVA, BNR ar fi tintit o inflatie de 6,5%.
Problema principala cu care se confrunta Banca Nationala a Romaniei este aceea a gestiunii adecvate a politicii monetare pentru atingerea tintei de inflatie, a declarat, la conferinta cu tema "Nevoia unui dialog intre autoritati si piata bancara ", conferinta organizata de Euromoney la Dubrovnic, Ion Dragulin, director la Banca Nationala a Romaniei.
Cu o inflatie estimata in jurul a 9,1% in 2005, trendul va fi in continuare descendent - 7,4% in 2006 si 6% in 2007. Raportul indica o inflatie ridicata anul viitor in Bulgaria, de peste 5%, comparativ cu nivelul de anul acesta (4,5% in medie).
La randul sau, Guvernul a fundamentat bugetul pe 2006 pe o inflatie de 5,5%. Numai ca in conditiile in care numai gazele naturale se vor scumpi in acest an cu aproximativ 35%, aceasta tinta de inflatie pare de pe acum utopica.
"Tinta de inflatie in Romania pentru 2006 ramine aceeasi cel putin pentru moment, de 5%, +/-1%", a declarat, ieri, viceguvernatorul BNR, Cristian Popa. In Consiliul de Administratie al Bancii se va intilni in scurt timp pentru a lua in discutie tinta de inflatie si pe anul 2007.
Guvernul estimeaza pentru acest an o crestere economica de 6% si o inflatie de 5,5%. La randul sau, BNR si-a fixat tinta de inflatie la 5% plus sau minus un punct procentual.
Dar pentru ca rata dobanzii se calculeaza in functie de inflatie, bancile de la noi practica dobanzi de peste 6% la credite. ... Consilierul BNR a mai explicat ca dobanda mare practicata de bancile romanesti "este direct legata de o inflatie mare - de peste 7 procente".
Prognozele BNR indica pentru acest an o inflatie de 6,8%, dar se spera ca aceasta sa nu depaseasca in cele din urma 5%. ... In conditiile in care se estimeaza o inflatie conforma cu prognoza BNR, aceste depozite ar aduce beneficii de un procent peste aceasta.
Este greu sa explici populatiei ca o inflatie de 5%, adica tinta Bancii Nationale a Romaniei pentru acest an, este ridicata, in conditiile in care au fost inregistrate in trecut cresteri ale preturilor de 320%", a expli-cat Vladescu, citat de Mediafax.
Mai concret, BNR anticipeaza o inflatie anuala la mijlocul lui 2007 de 4,3%, pentru ca spre finalul anului aceasta sa urce la 4,7%.
Potrivit acestuia, Slovenia a inregistrat in 2006 o inflatie de circa 2,6%, iar pentru 2007- 2008 reprezentantii Bancii Centrale estimeaza o inflatie de 2,7%.
Cel mai mare risc pentru atingerea tintei de inflatie propusa de BNR pentru finele lui 2007, de 4,6%, este cresterea intr-un ritm superior celui proiectat a castigurilor salariale, necorelata cu productivitatea muncii, a declarat ieri guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu.
google-analytics.com