Cautare

3582 de rezultate pentru "inflatie+2009" (4.21 secunde)
Statisticile inregistrate la finalul anului 2010 si transmise de Directia Regionala de Statistica Dolj confirma ca, in judet, s-au intensificat exporturile si importurile anul trecut fata de 2009, ceea ce poate insemna ca pe finalul lui 2010 s-a impulsionat consumul.
Pe 25 noiembrie 2008, telegrama cu numarul de identificare 08BUCHAREST920 si catalogata confidential arata ca economia Romaniei care deja incetineste se va opri in 2009, dupa cum au spus oficiali guvernamentali si analisti in timpul vizitei unor oficiali de la Trezoreria Statelor Unite.
Astfel, in mai 2009, firma Dial-Ton a incheiat un contract de furnizare produse, respectiv cartele telefonice, cu SC OMV Petrom SA.
Statisticile intocmite de IGPR arata ca 1.372 de persoane si-au pierdut viata pe sosele in acest an, iar alte 5.165 au fost ranite grav, scaderea fata de 2009 fiind de 293 de decese, respectiv 504 raniti grav.
Multa vreme, in Romania am avut o inflatie de partide social-democrate. ... In acest moment, se prefigureaza o inflatie de partide populare.
Sa nu avem aproape deloc inflatie, sa avem o anumita stabilitate financiara… Sa stiti ca exista si varianta in care sa nu micsoram nici o pensie si nici un salariu.
Legea mai prevede ca persoanele care au primit despagubiri in baza Legii 112 pot solicita restituirea in natura numai daca imobilul nu a fost vandut pana la data intrarii in vigoare a noii legi, ti numai dupa returnarea sumei reprezentand despagubirea primita, acualizata conform cu indicele de inflatie.
"Probabil ca o sa fie o foarte mare veselie si dupa vreo sase luni o sa vorbim de o inflatie de 20%, deci care o sa ia 20% din salarii, pensii si tot ce vreti dumneavoastra, tuturor.
Pentru anul in curs, tinta de inflatie a fost stabilita la 9%, dar pe parcursul anului oficiali ai BNR au estimat ca ea se va situa in cele din urma intre 9 si 10%, fiind totusi o inflatie de o singura cifra.
BNR si Guvernul au stabilit pentru acest an o tinta de inflatie de 9%. in ultimele luni, autoritatile au anuntat ca obiectivul de inflatie pentru 2004 este indeplinit daca majorarea preturilor de consum se plaseaza sub zece puncte procentuale.
Rata inflatiei in 2004 a fost de 9,3%, Romania atingandu-si astfel obiectivul de a ajunge, pentru prima oara dupa 1990, la o inflatie de sub 10 procente.
Aici, previziunile CNP sint mult mai apropiate de cele ale FMI, indicind o inflatie medie de 8,1% in acest an si de 6% anul viitor.
Tot ieri, guvernatorul Bancii Nationale a Romania (BNR), Mugur Isarescu, a spus ca, daca Guvernul va lua decizia majorarii TVA, tinta de inflatie de anul viitor, care este in prezent fixata la 5% va trebui sa fie urgent revizuita.
Din punctul de vedere al BNR, o intarire a monedei nationale este “consistenta” cu efortul de a mai recupera ce se mai poate din obiectivul de inflatie care a devenit o tinta foarte miscatoare.
Potrivit surselor autorizate din BNR, Guvernul a fost informat ca, in 2005, inflatia va fi de 7,5 la suta, iar pentru 2006 tinta de inflatie este de 5 la suta, in cazul in care nu va fi majorata Taxa pe Valoarea Adaugata.
Inflatia pe 2006 ramine la 5% In conditiile actuale, BNR nu va mai fi nevoita sa urce tinta de inflatie pentru anul viitor. ... Daca guvernul hotara sa mareasca TVA, BNR ar fi tintit o inflatie de 6,5%.
Problema principala cu care se confrunta Banca Nationala a Romaniei este aceea a gestiunii adecvate a politicii monetare pentru atingerea tintei de inflatie, a declarat, la conferinta cu tema "Nevoia unui dialog intre autoritati si piata bancara ", conferinta organizata de Euromoney la Dubrovnic, Ion Dragulin, director la Banca Nationala a Romaniei.
Cu o inflatie estimata in jurul a 9,1% in 2005, trendul va fi in continuare descendent - 7,4% in 2006 si 6% in 2007. Raportul indica o inflatie ridicata anul viitor in Bulgaria, de peste 5%, comparativ cu nivelul de anul acesta (4,5% in medie).
La randul sau, Guvernul a fundamentat bugetul pe 2006 pe o inflatie de 5,5%. Numai ca in conditiile in care numai gazele naturale se vor scumpi in acest an cu aproximativ 35%, aceasta tinta de inflatie pare de pe acum utopica.
"Tinta de inflatie in Romania pentru 2006 ramine aceeasi cel putin pentru moment, de 5%, +/-1%", a declarat, ieri, viceguvernatorul BNR, Cristian Popa. In Consiliul de Administratie al Bancii se va intilni in scurt timp pentru a lua in discutie tinta de inflatie si pe anul 2007.
google-analytics.com