Cautare

3582 de rezultate pentru "inflatie 2009" (8.33 secunde)
Cadrul economic avut in vedere la rectificarea bugetara aprobata sambata in Guvern vizeaza o crestere medie a preturilor de consum de 5,8% in 2009, fata de 5%, cat era prevazut in bugetul adoptat de Parlament, in timp ce cursul mediu a fost revizuit in urcare de la 4 la 4,3 lei/euro.
Pe urmatoarele locuri intre tarile cu o inflatie ridicata s-au clasat Grecia, cu 5,5%, urmata de Ungaria, cu 3,6%, potrivit datelor biroului european de statistica.
Inflatia nu va fi o inflatie generata de politica monetara, ci de cea fiscala. ... Le luam banii prin cresterea TVA si inflatie. ... Am facut aceasta crestere de preturi si inflatie ca sa pastram cangrena ajutoarelor sociale.
Cel putin din punct de vedere statistic, Romania a reusit in aceasta luna sa depaseasca Ungaria la capitolul inflatie.
Un studiu despre evolutia economiilor in tranzitie din Europa Centrala si de Est, realizat de HVB Group (Viena), releva faptul ca tinta de inflatie de 7% va fi un obiectiv greu de atins.
Analistii care au lucrat la elaborarea PEP au stabilit ca tinta de inflatie de 7% stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) in acord cu Guvernul poate fi afectata de o serie de fenomene negative.
La capitolul inflatie (indicele preturilor de consum), in raportul sau de primavara privind perspectivele economice mondiale, FMI considera ca dupa o inflatie de 15,3% in 2003 si 11,9% in 2004, Romania va inregistra o inflatie de 8,2% in 2005 si 5,7% in 2006.
„Daca impozitele indirecte vor creste, probabil vom majora tinta stabilita pentru inflatie la 6% sau 6,5%“, a precizat Isarescu.
Posibila crestere dupa 1 ianuarie a TVA ar putea determina Banca Nationala a Romaniei sa ridice la 6,5% tinta de inflatie pentru anul viitor, a declarat guvernatorul Mugur Isarescu, potrivit Reuters.
Propagarea lor poate duce insa la trendul invers celui actual, adica la o inflatie ridicata. ... De fapt, avem de ales intre o inflatie ridicata, coroborita cu o crestere economica mare, sau cu o inflatie mica, insotita de o crestere economica pe masura”, crede si analistul economic Matei Paun.
Guvernatorul a adaugat insa ca n-ar fi vorba numai de tinta de inflatie pe anul in curs, ci si pe 2006.
Â¥inta de inflatie pentru 2006, stabilita la 5%, ar putea fi modificata in sus, in functie de mai multi factori, respectiv calendarul de aliniere a preturilor administrate si politica fiscala pentru anul viitor, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
Cheltuielile pe care Guvernul le-a lasat pentru ultima luna a lui 2005 vor arunca practic in aer si ultima tinta de inflatie stabilita de BNR.
Analistii sustin ca pachetul de masuri adoptate de Banca Centrala este justificat de necesitatea atingerii tintei de inflatie pentru anul in curs.
Decizia de majorare a TVA ar putea fi cel mai mare pericol pentru tinta de inflatie de anul viitor, a declarat ieri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. ... Tinta de inflatie a BNR pentru 2007 este de 4%, cu un interval de variatie de un punct procentual.
"In doua luni, am avut o inflatie de 2%. ... Bani multi, inflatie scazuta Raportul dintre masa monetara aflata pe piata si PIB reprezinta indicatorul care masoara inflatia. ... Inflatia inseamna mai multi bani in circulatie, asa cum in tarile cu inflatie ridicata sunt si foarte multi bani", a declarat Isarescu.
Obiectivele BNR, inflatie 5% Zilele acestea Banca Nationala a Romaniei si-a reconfirmat obiectivul pentru acest an pentru inflatie, de 5%, cu o marja de un punct procentual in plus sau in minus.
Majorarea tarifelor serviciilor a fost de 5,12%, ceea ce reprezinta o contributie de 0,9 puncte in inflatie. ... Reamintim ca, pentru 2006, BNR a stabilit un interval de inflatie cuprins intre 4-6%, iar pentru acest an intre 3-5%.
Varujan Vosganian sustine ca Ministerul Economiei si Comertului va corela in acest an politicile salariale si cele din domeniul energetic cu tinta de inflatie anuntata de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
„Ne pastram libertatea de a interveni fara comentarii si fara explicatii anticipate, daca este nevoie, pe piata valutara“, a spus Isarescu.BNR îsi mentine tinta de inflatie pe 2008Guvernatorul a mentionat ca banca nationala urmareste „cu perseverenta“ ca politica monetara sa îsi faca datoria si sa tina inflatia sub control, precizând ca „stabilitatea preturilor este garantia unei cresteri economice de durata si nedistorsionate, iar legat de turbulentele financiare internationale, iarasi publicul din România, dar si investitorii români si straini, sa aiba garantia ca banca centrala va lucra cu toata inteligenta ca efectele negative sa fie diminuate“.
google-analytics.com