Cautare

1047 de rezultate pentru "visul la cheie" (2.54 secunde)
Fostul finantator al echipei de fotbal a scos din mâneca un document prin care avocatii lui Adrian Mititelu vor sa scape FOTBAL CLUB U Craiova SA de la faliment.
Fostul finantator al echipei de fotbal a scos din mâneca un document prin care avocatii lui Adrian Mititelu vor sa scape FOTBAL CLUB U Craiova SA de la faliment.
în anul 2000, intermedierea financiara era 9% din produsul intern brut (PIB) - si asta la un PIB mic, nu stiu daca aveam 35 miliarde euro tot produsul intern brut.
Banca centrala va continua sa ia toate masurile necesare pentru ca Romania sa poata adera la zona euro in 2014, iar legea ii permite sa intre si pe piata valutara si chiar sa mareasca si mai mult dobanda cheie si rezervele minime obligatorii, a spus economistul sef al BNR, Valentin Lazea.Guvernul a stabilit, in urma cu doi ani, impreuna cu Banca Nationala a Romaniei (BNR) calendarul de admitere in zona euro, iar tinta avuta in vedere era anul 2014, in ideea ca in cei sapte ani executivul si banca centrala vor avea timp sa ia toate masurile fiscale, monetare si de restructurare pentru atingerea acelei tinte.
Piata francizelor ar putea creste in acest an cu 15-20%, la peste 1,5 miliarde de euro, estimeaza specialistii din piata.
Ar putea fi nevoie de noi inaspriri ale politicii monetare, respectiv de noi majorari ale dobanzii cheie, pentru a readuce inflatia pe o panta descendenta, care ar putea sa reintre in intervalul tintit de BNR in 2009, a declarat reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria, Albert Jaeger."BNR a raspuns deja presiunilor inflationiste prin majorari ale dobanzii de politica monetara, insa ar putea fi nevoie de noi inaspriri pentru temperarea inflatiei", a spus Jaeger.
Guvernatorul nu a exclus insa posibilitatea ca dobanda cheie sa fie majorata peste 10% in cazul in care inflatia se va accelera."Avem sperante mari ca rata lunara a inflatiei va continua sa scada treptat, iar conditiile monetare au fost inasprite suficient.
Rata dobanzii de referinta a crescut de la 9,03% pe an in aprilie la 9,50% in a cincea luna din 2008, nivel egal cu cel al dobanzii de politica monetara, a anuntat luni Banca Nationala a Romaniei (BNR).Banca centrala calculeaza dobanda de referinta sub forma de medie ponderata intre dobanzile de interventie practicate de banca centrala in luna precedenta.
Euro a continuat sa se aprecieze, luni, fata de dolar, ajungand la nivelul maxim al ultimelor sase saptamani fata de moneda americana, datorita unei posibile cresteri a dobanzii cheie, in iulie, anuntata de Banca Centrala Europeana (BCE), arata Reuters.
Astfel, BNR propune ca bancile si celelalte institutii financiare nebancare sa calculeze gradul de indatorare la credite pe baza unor venituri cu cel mult 20% peste cele declarate la Fisc in anul anterior, si nu doar in functie de adeverinta de salariu sau alte documente justificative, asa cum se intimpla in prezent.Potrivit aceluiasi proiect al BNR, bancile ar putea lua in calcul venituri care depasesc cu mai mult de 20% veniturile declarate la Fisc in anul anterior numai daca clientii pot dovedi ca acestea au "caracter de continuitate"."Dispozitiile nu se aplica in cazul veniturilor exceptate de lege de la obligatia de plata a contributiilor fiscale", se mai arata in proiectul BNR.Aceasta masura administrativa a BNR a fost precedata de cresteri succesive ale dobinzii-cheie, pe fondul cresterii inflatiei.Astfel, Banca Nationala a Romaniei a majorat in iunie, pentru a sasea oara consecutiv in ultimele noua luni, dobanda de politica monetara, cu 0,25% , pana la 10%.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea majora din nou dobanda cheie in ultima sedinta de politica monetata din acest an, dupa pauza din septembrie, cand banca centrala a mentinut dobanda la 10,25% pe an, a declarat, vineri, Nicolae Alexandru Chidesciuc, senior economist la ING Bank Romania, citat de NewsIn.
Banca Nationala a României (BNR) ar putea majora din nou dobânda de politica monetara în ultima sedinta din acest an, în conditiile în care, din septembrie, banca centrala a mentinut dobânda la 10,25% pe an, a declarat ieri Nicolae Alexandru Chidesciuc, senior economist la ING Bank România.„Suspectam ca este doar o pauza si ca BNR ar putea aplica o noua majorare în cazul în care exista o deteriorare evidenta a deficitului bugetar sau o retrogradare a României de catre agentiile de rating, ignorând astfel perspectivele îmbunatatite de temperare a inflatiei în urmatoarele luni“, a mai spus Chidesciuc.Economistul de la ING Bank se asteapta la o prima reducere a dobânzii de politica monetara în primul trimestru din 2009 si estimeaza ca, pâna la sfârsitul anului viitor, dobânda-cheie poate ajunge la 8,5% pe an.Pentru sfârsitul acestui an, economistii de la ING Bank estimeaza ca inflatia anuala se va tempera la 6% si mizeaza, în acest sens, pe o evolutie buna a preturilor din agricultura.
Intr-o emisiune TV, seful statului le-a recomandat primariilor sa preia de la acestia blocurile incepute si neterminate si sa le transforme in locuinte sociale. ... La nivelul Craiovei, ideea presedintelui a prins in mediul imobiliar, chiar si la companiile care sustin ca au banii necesari pentru terminarea locuintelor incepute.
Tot mai multi dintre micii comercianti sunt afectati de criza economica, de aceea multi dintre ei si-au scos afacerile la mezat.
Guvernul norvegian a prezentat la inceputul anului un nou plan de 100 miliarde coroane (11,4 miliarde euro), pentru a sustine creditarea companiilor si a oamenilor.
Domeniile prioritare de colaborare ce vor fi stabilite de Banca Mondiala, in stransa cooperare cu Guvernul si alti parteneri, in special cu Uniunea Europeana ar putea include reformele administrative si monitorizarea politicilor sectoriale, reformele din sectorul social vizand cresterea economica si a incluziunii sociale si sprijin pentru sectorul cheie agricol.
'In Parlament a fost depusa o noua motiune de cenzura si, la nivel declarativ, Opozitia spera sa provoace demisia guvernului Boc. ... Situatia tarii este atat de grava incat, din punct de vedere al perspectivelor electorale, strategia optima este mentinerea in opozitie pana la momentul alegerilor.
FMI va continua dialogul cu partidele de opozitie in viitor pentru a lua idei de la liberali si social-democrati si de la toate partidele politice asupra a ceea ce se poate face mai bine pentru a ajuta la cresterea economica a Romaniei.
Fara tradarea lui nu exista Pasaj In sfarsit, Pasajul Basarab a fost inaugurat, dupa ani de tergiversari cu placuta, majorete si politie calare.Totusi, sapand la baza acestui edificiu care a adus o parte a locuitorilor la exasperare, iar bugetul Capitalei la fundul sacului, gasim un personaj cheie, fara de care aceasta investitie nu putea fi executata.
Antena 3, atac la SUA:
google-analytics.com