Cautare

22 de rezultate pentru "szasz benedic" (3.38 secunde)
Szasz Jeno, presedintele Uniunii Civice Maghiare (UCM) a solicitat sprijinul presedintelui Traian Basescu ca institutiile statului sa lucreze obiectiv cand va avea loc inregistrarea Partidului Civic Maghiar (PCM).
Presedintele Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca partidul pe care il conduce accepta, in principiu, oferta UDMR legata de o coalitie interna, decizia fiind luata in urma unei sedinte de duminica seara a conducerii centrale a PCM.
Presedintele Uniunii Civice Maghiare (UCM), Szasz Jeno, primarul orasului Odorheiu Secuiesc, l-a dat in judecata pe prefectul Harghitei, Constantin Strujan, pe care il acuza ca a modificat, fara drept, lista presedintilor si loctiitorilor sectiilor de votare propusi de catre primar.
Presedintele PCM, Jeno Szasz, a anuntat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca Ladislau Boloni a fost de acord cu inscrierea in cursa electorala.
Uniunea Civica Maghiara (UCM) a decis sa amane declansarea procedurii de strangere de semnaturi in vederea transformarii organizatiei in partid politic din cauza conflictelor interne dintre conducerea centrala a Uniunii si organizatia judeteana Bihor, respectiv intre presedintele Szasz Jeno si presedintele Consiliului Alesilor UCM, Szilagyi Zsolt.
Potrivit presedintelui Uniunii Civice Maghiare, Szasz Jeno, s-a finalizat verificarea listelor cu semnaturile de sprijin pentru a elimina eventualele nereguli si urmeaza ca la sfarsitul lunii septembrie sa fie depusa documentatia la Tribunal in vederea inregistrarii Partidului Civic Maghiar.
Fondatorul noului partid este Uniunea Civica Maghiara (UCM), condusa de Szasz Jeno, primarul municipiului Odorheiu Secuiesc. PCM se doreste o alternativa la UDMR, despre care Szasz Jeno spune ca detine monopolul politic al maghiarilor din Romania.
"In principiu, suntem deschisi pentru a dialoga cu UDMR despre coalitia interna si vrem sa cunoastem oferta lor in concret si detaliile si se vor stabili anumite conditii", a declarat luni corespondentului NewsIn presedintele PCM, Szasz Jeno.
"In principiu, suntem deschisi pentru a dialoga cu UDMR despre coalitia interna si vrem sa cunoastem oferta lor in concret si detaliile si se vor stabili anumite conditii", a declarat luni corespondentului NewsIn presedintele PCM, Szasz Jeno.
Presedintele PCM, Szasz Jeno, a spus insa ca le-a cerut reprezentantilor UDMR o "diferentiere" pentru judetele Harghita si Covasna, unde procentele partidului sau au fost mult mai mari decat in rest.
Primarul Szasz i-a facut chiar si o invitatie lui Traian Basescu de a fi prezent la Odorheiu Secuiesc, pe 15 martie a.c., fiind convins ca prin prezenta presedintelui ar fi o asigurare ca evenimentul va fi lipsit de incidente.
Calm la Odorheiu Secuiesc Primarul din Odorheiu Secuiesc, Szasz Jeno, presedinte al UCM, a afirmat in discursul rostit in fata a 7.000 de participanti la Marea Adunare Secuiasca din oras ca minoritatea maghiara nu vrea "nici mai mult, nici mai putin" decat alte minoritati, el pledand pentru "autonomie si drepturi egale".
- definitie de Thomas Szasz Fericirea: motivare pe care viata si-o da ei insasi. - definitie de Simone de Beauvoir in Imagini frumoase Fericirea e un catelus caldut.
Declaratia lui Nagy vine dupa ce presedintele UCM, Szasz Jeno, a spus ca trebuie evitat ca electoratul din Romania, inclusiv comunitatea maghiara, sa fie obligat sa aleaga din nou intre Ion Iliescu si Corneliu Vadim Tudor.
In mai, conducerea UCM stabilise ca, in cazul in care nu se finalizeaza actiunea de strangere a semnaturilor pentru inregistrarea PCM pana la mijlocul lui iulie, atunci intreaga conducere a UCM, in frunte cu presedintele Szász Jeno, demisioneaza.
Abordand istoria formatiunilor politice care reprezinta maghiarii din Romania, aparute dupa 1989, politologul Szasz Alpar Zoltan a afirmat ca Uniunea Civica Maghiara, Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania si Consiliul National al Secuilor nu pot fi considerate partide contra-UDMR, deoarece s-au format ca alternative care incearca sa reprezinte interesele electoratului maghiar.
"Dimpotriva, sunt mai multe variante pe care le avem in vedere, dar sunt in functie de evolutia scenei politice romanesti ", a declarat liderul UCM Szasz Jeno.
Mai mult, Marton considera ca viitorul Partid Civic Maghiar (cum se va intitula UCM), va deveni unul "semiprezidential maghiar", data fiind relatia buna dintre Traian Basescu si liderul UCM, Szasz Jeno.
Alaturi de acestia, si-au mai depus dosarul consilierii judeteni Benedek Imre si Eros Csaba (ultimul fiind si presedinte al Oficiului Judetean de Posta), presedintele UDMR Targu Mures, David Csaba (care este si consilier local municipal - n.r.), fostul presedinte executiv al UDMR Mures, Brassai Zsombor, omul de afaceri Szakacs Janos si Szasz Izolda, consilier local in Sighisoara.
Reinhumarea facea parte din campania electorala a presedintelui Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, un apropiat al premierului ungar Viktor Orban.
google-analytics.com