Cautare

5532 de rezultate pentru "roman" (3.41 secunde)
Compania de gaze naturale de stat Romgaz a descoperit un nou zacamant de gaze naturale la Roman, in localitatea Batranesti, iar datele preliminare arata un potential de 200.000 mc/zi, potrivit unui comunicat al companiei.
Vicepremierul Markó Béla si ministrul ungar pentru Afaceri Europene Barath Etele au convenit ieri, in cadrul unei intalniri, ca sedinta comuna a Guvernelor roman si ungar, ce se va desfasura la Bucuresti in 20-21 octombrie, va pune un accent deosebit pe cooperarea in domeniul integrarii.
Mai multe firme din Oltenia au primit la momentul privatizarii de la statul roman ajutoare care totalizeaza 170 de milioane de lei. ... Multe firme din Oltenia au beneficiat de zeci de milioane de lei de la statul roman, pentru a fi "atractive" la privatizare.
Industrie in acea zona nu mai este - la Roman nu mai functioneaza nimic, la Targu Neamt mai nimic, la Piata Neamt tot la fel.
Este inacceptabil ca ministrul Culturii si Patrimoniului National, personal sau prin vocea functionarilor din subordine, sa dezinformeze opinia publica cu privire la consecintele introducerii Rosiei Montane pe lista tentativa a UNESCO, cand aceasta a avut recomandarea unor inalte foruri nationale si internationale, inclusiv Comisiile de Cultura reunite ale Parlamentului Romaniei, si sa se prefaca a nu sti care sunt consecintele abandonarii patrimoniului cultural de la Rosia Montana unei companii economice de interes privat, care promoveaza procedee de conservare si restaurare ce contravin principiilor si practicilor prevazute de conventiile internationale la care a aderat Statul Roman.
"Statul roman nu este un stat laic", sustine secretarul de stat Victor Opaschi (Autor: ... Statul roman a fost totusi criticat uneori pentru ca ar privilegia sistematic - in plan administrativ si al finantarii - Biserica Ortodoxa Romana.
Petre Roman si Ion Iliescu s-au asezat ieri, dupa ani buni de zile, la aceeasi masa si au discutat despre regruparea stangii din politica romaneasca. Roman, presedintele Fortei Democrate, i-a pus un scaun la masa si presedintelui PSD, Mircea Geoana, dar locul a ramas gol.
Foarte tacut in ultimul timp, linistit si preocupat mai mult sa-si dea intalniri si sa lanseze proiecte cu regasitul prieten Petre Roman, senatorul Ion Iliescu s-a intors practic la conducerea partidului sau.
Presedintele partidului Forta Democrata (FD), Petre Roman, a prezentat ieri unei delegatii a grupului socialistilor europeni din Parlamentul European initiativa Polul Social. "Petre Roman a prezentat initiativa Polul Social, adica regruparea stangii, in care un rol esential revine PSD.
- Poti sa-mi relatezi un "caz" deosebit din viata ta de gazetar despre care ai dori sa scrii oricand un roman ? ... - Ce crezi despre finalul acesta de roman: ... "Glontul de portelan"" (roman, Editura Cartea Romaneasca, 1984); ... "Podul de vise" (roman, Editura Militara, 1989).
Scriitoarea a vorbit despre noile realitati ale Europei, despre imigranti si datoria de a fi oameni, despre caderea Imperiului Roman si pierderea credintei Europei in ea insasi. ... - In acelasi discurs, ati comparat situatia actuala din Europa cu perioada de sfarsit a Imperiului Roman.
Dupa ce a respins "sistematic" avansurile lui Petre Roman si a ignorat prezenta lui Ion Iliescu la toate dezbaterile legate de constituirea unei alternative de stanga, liderul PSD, Mircea Geoana, s-a razgandit brusc. ... "Polul Social nu este nici al lui Roman, nici al lui Iliescu, nici al lui Geoana.
CARTEA MILIONARULUI - Roman de Stefan Banulescu. ... Cartea milionarului a fost anuntata ca un roman alcatuit din 4 parti (in fapt o tetralogie):
Presedintele Traian Basescu, aflat in vizita oficiala in Uniunea Serbia si Muntenegru, i-a indemnat pe romanii din Serbia sa fie uniti, pentru ca drepturile sa le fie protejate si pentru ca statul roman sa-i poata sprijini, si le-a dat ca exemplu de unitate minoritatea maghiara din Romania.
Oana Roman a nascut astazi prin cezariana, preferand sa fie anesteziata local, pentru a putea sa o tina pe micuta Maria Isabela pentru prima oara in brate. ... Potrivit primelor informatii, micuta a primit nota 10 la nastere, iar Oana Roman se simte foarte bine.
- Acum va simtiti roman? ... Eu cred ca faptul ca unii s-au nascut aici nu le da certificatul de bun roman. ... Ma simt nu roman, ci un bun roman, pentru ca asa simt.
Ei nu au inlocuit un dialect cu un alt dialect, ci au stalcit limba normanda, ea insasi un dialect.bLatinizarea dacilor si etnogeneza poporului roman â€" cea mai mare pacaleala istorica data romanilor.
Numele ministrului de Justitie a ramas insa pe lista neoficiala a potentialilor comisari, stiut fiind faptul ca in forurile europene Monica Macovei este probabil cel mai apreciat demnitar roman. ... Jose Manuel Barosso, presedintele Comisiei Europene, este cel care are ultimul cuvant in privinta comisarului roman:
Deputatul PSD Vasile Puscas si presedintele Fortei Democrate, Petre Roman, sunt doua dintre persoanele luate in calcul de presedintele Traian Basescu pentru a fi propuse in functia de comisar european, au declarat surse apropiate de Palatul Cotroceni.
Fostul prim-ministru al Romaniei Petre Roman dezvaluie in volumul "Intre dezordine si reforma - note politice din timpul guvernarii 1997-2000" ca CDR de la acea vreme nu l-a dorit pe Traian Basescu in functia de ministru.
google-analytics.com