Cautare

10579 de rezultate pentru "prefixe de tara" (4.03 secunde)
Pe internet nu gasesti prea multe articole despre semnificatia zilei de 30 Decembrie 1947. Dintr-un articol, aflam motivul pentru care a fost aleasa ziua de 30 Decembrie pentru a ramane consemnata in istorie ca ziua cand tara s-a declarat republica, in urma abdicarii regelui.
Sfatul Tarii, care cuprindea reprezentanti ai tuturor nationalitatilor, a adoptat, la 27 martie/9 aprilie 1918, cu majoritate de voturi, hotararea Basarabiei de a se uni cu Romania.
In numarul 3 de anul trecut al revistei PERISCOP a fost publicat un articol interesant scris de Mirel Curea pe tema serviciului militar obligatoriu. ... PERISCOP este o publicatie trimestriala a Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere din Serviciul de Informatii Externe.
Regele Mihai I le-a adresat romanilor mesajul sau de Anul Nou, in care vorbeste despre situatia economica, dar si despre speranta ca in anul viitor va fi mai bine.
Octavian STIREANU publica pe Amos News articolul cu titlul Nepasare "de mana a doua" , pe care il puteti citi in continuare.
Guvernul tehnocrat vrea sa aprobe in curand vanzarea unor pachete de actiuni de la 30 de companii pe care le detine, printre care Hidroelectrica, Rompetrol, Aeroporturi Bucuresti, Porturi Maritime Constanta si Salrom.
Dintre statele foste comuniste, Romania, alaturi de Polonia si Bulgaria, constituie in prezent o tara cu o emigratie neta, adica numarul persoanelor plecate sa munceasca afara este mult mai mare decat numarul celor care vin sa lucreze la noi.
Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 330 lei noi de la 1 ianuarie 2006, pentru un program complet de lucru, cu 20 lei mai mult decit in anul 2005, a decis Guvernul printr-o Hotarire adoptata ieri.
Rusii vorbesc de o noua amenintare pentru UE, semnalata de jurnalisti romani si occidentali: ... Evenimentele din Romania despre care presa romana vorbeste ca despre o situatie asemanatoare celei ce a precedat revolutia din 1989, cand regimul Ceausescu a fost inlaturat de la putere, ingrijoreaza astazi intreaga Uniune Europeana.
Adecco Romania impreuna cu Ministerul Fondurilor Europene scoate la concurs un set extins de oportunitati de angajare pentru a asigura gestionarea optima a proiectelor aflate in curs de implementare, dar si a viitoarelor proiecte.
PROGNOZA METEO in Bucuresti si in tara. ... Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice datei. ... Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 11 grade. ... Temperatura maxima, in crestere usoara fata de ziua precedenta, se va situa in jurul valorii de 13 grade.
Cum va fi vremea in tara PROGNOZA METEO BUCURESTI. ... Cum va fi vremea in tara. Meteorologii anunta ca vremea se va raci, in urmatoarele zile si va ploua, in mai multe zone din tara, inclusiv in Bucuresti. ... Cum va fi vremea in tara VREMEA IN BUCURESTI JOI.
In momentul actual al crizei economice, pe care inclusiv noi, ca cetateni, o strabatem cu dificultate si sacrificii, spre a iesi din recesiune, tara noastra are nevoie de crestere economica semnificativa.
Mircea Geoana crede ca este necesara o "recalibrare" a acordului cu FMI si Comisia Europeana, ca "orice crestere de taxe in perioada de criza este o eroare" si ca "banul public este in continuare cheltuit foarte, foarte ineficient in Romania", indicand Ministerul Transporturilor ca "suspectul de serviciu, de multi ani de zile in Romania".
Relatia Bucuresti-Chisinau a evoluat in ultimii 5 ani, de cand presedinte al Romaniei e Traian Basescu, de la o aparenta relaxare, la degradarea continua ce a culminat cu declararea ambasadorului roman drept persona non grata si introducerea de vize, pana la regasirea vechilor sentimente fratesti.
Deputatul Victor Surdu a murit astazi, la 63 de ani, in locuinta lui, din cauza unui cancer pancreatic. ... Deputatul social-democrat Victor Surdu, seful Departamentului de agricultura al PSD, a acordat in luna martie un interviu agentiei Agerpres.
Intre 1997 si 2013 a fost director executiv al Centrului National pentru Dezvoltare Durabila din Romania, iar din anul 2013 este presedintele Clubului de la Roma (Centrul European de Cercetare din Viena, Austria).
PUTEREA ATENTEAZA LA FIINTA NATIONALA si a starnit in epoca un ecou cu totul deosebit, ca de altfel toate aparitiile publice ale reputatului medic specialist Dorin Sarafoleanu.
Presedintele American si-a exprimat sustinerea pentru politica de perestroika: Puteti fi sigur ca aveti de-a face cu o Administratie americana si un Congres care doresc ca reformele dumneavoastra sa reuseasca dar si-a manifestat si interesul fata de evolutiile din Estul Europei.
Daca vreau sa fac ceva aici, trebuie sa rezolv singur, apeland la relatiile personale Dupa 7 ani in care a operat bolnavi cu suferinte neurologice dintre cele mai complexe, in spitale din Anglia, castigandu-si aprecierea seniorilor englezi si respectul bolnavilor, traind si muncind intr-o lume civilizata bazata pe reguli, respect si spirit de echipa, medical Horatiu Ioani a revenit in Romania.
google-analytics.com