Cautare

280 de rezultate pentru "lascu floarea" (3.69 secunde)
Cristian Lascu despre Vacaresti:
Dupa ce a facut curatenie pe piata uleiului din Ungaria, Romania si Bulgaria, Compania americana Bunge si firma Agricover vrea sa puna mana pe culturile de floarea-soarelui.
A început recoltatul la porumb si floarea-soarelui. ... Pâna acum, productia este mai slaba decât într-un an agricol normal. Porumbul si floarea-soarelui s-au copt mai devreme decât de obicei în aceasta perioada secetoasa.
In sedinta Biroului Permanent Teritorial al PNL Bihor de saptamana trecuta s-a propus retragere sprijinului politic lui Silviu Torjoc (foto) inspector general adjunct la Inspectoratul Scolar Judetean Bihor si a lui Viorel Lascu directorul Directiei Sanitar Veterinare Bihor, asta dupa analizarea situatie sefilor de institutii descentralizate, membri ai PNL.
De cum pasesti in curtea lui Cristian Lascu, in satul Cojesti, din judetul Calarasi, te intrebi daca locuinta lui este reala sau de jucarie. ... Cristian Lascu e speolog si a colaborat inclusiv cu celebrul oceanograf Jacques-Yves Cousteau.
Pe urmele lui Emil Racovita, de Cristian Lascu si Helmut Ignat, publicat recent la Editura Humanitas. ... Alaturi de cei doi autori ai volumului, speologul Cristian Lascu si fotograful Helmut Ignat, la eveniment participa dr.
Floarea de Sanziana (Gallium verum sau Gallium mollugo â€" dupa culoarea galbena sau alba) este o floare de camp cu inflorescente marunte, pline de polen, frumos mirositoare, care infloreste in preajma solstitiului de vara, in perioada coacerii cerealelor.
La randul sau, directorul DSV, Viorel Lascu, a sustinut ca directia pe care o conduce a efectuat controale la 12 ferme din judet, la trei unitati fiind gasite nereguli care insa au fost remediate in 24 de ore.
"Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati (CECCAR) a sarbatorit 85 de ani de la infiintare", a declarat Florin Lascu, directorul executiv al filialei CECCAR Dolj, organism profesional si perfectibil care gestioneaza activitatile de pregatire si deontologie profesionala ale profesionistilor contabili din Romania.
La intalnire au participat mai multi reprezentanti ai conducerii Fiscului constantean, printre care Viorel Boruna, Chirata Lascu si Doina Radu.
De exemplu, nu mai trec pe la comisiile de specialitate din parlament si asa s-a adoptat si ordonanta aceasta, fara avizul comisiilor de specialitate", a precizat Florin Lascu, presedintele filialei doljene a Corpului Expertilor Contabili si Contabili Autorizati din România (CECCAR).
„Problema scumpirii uleiului nu depinde de cantitatea care a fost afectata, ci de pretul pe care il va avea floarea-soarelui la momentul recoltarii, respectiv la sfarsitul lui august“, a subliniat el. ... „Semintele de floarea-soarelui sunt cotate la bursa.
Bursa Romana de Marfuri (BRM) o organizat la sfarsitul saptamanii trecute licitatia publica deschisa cu strigare pentru vanzarea a 10 loturi de floarea-soarelui, soia si porumb.
Ministerul Agriculturii ar putea acorda despagubiri producatorilor agricoli din 23 de judete pentru culturile de porumb si de floarea-soarelui afectate de seceta din acest an, potrivit unui proiect care prevede acordarea a 750 de lei pe hectar pentru porumb si 700 de lei/hectar pentru floarea-soarelui .
Producatorii de ulei vegetal care fiinteaza pe piata interna anunta ca vor ieftini uleiul in urmatoarele luni cu pana la 25%, ca urmare a productiei bune de floarea-soarelui din acest an.
A doua zi il intreaba unde e floarea. ... - Asta nu e floarea mea! ... - Floarea aceea avea, impletit, un fir din parul meu.
Directorul adjunct al institutiei, Profira Onode, ne-a declarat ca ploile au afectat culturile de porumb, floarea-soarelui, pepeni, legume si griu, pagubele ridicindu-se la 10,6 miliarde de lei.
Cele doua terenuri ce urmeaza sa fie certificate pentru culturile ecologice au suprafete de 400 de hectare, respectiv 200 de hectare si vor fi cultivate cu floarea-soarelui.
Peste 141.700 de hectare de teren din judetul Vâlcea cultivate cu porumb, ovaz, floarea-soarelui, cartofi, capsuni, grâu, rapita de ulei, orz si pasuni naturale sunt afectate de seceta excesiva, iar pagubele produse sunt de 124.000.000 de lei.Conducerea Directiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Vâlcea a întocmit ieri o noua situatie cu suprafetele culturilor afectate de seceta excesiva din ultima perioada.
Afirmatia se bazeaza pe faptul ca au existat ani în care grâul semanat în decembrie a avut o productie foarte buna (5.000 de kg/ha).Calamitati de peste 10.000 de leiPotrivit reprezentantilor DADR Dolj, seceta din acest an a afectat aproximativ 10.000 de hectare cultivate cu porumb si aproape de doua ori mai multe cu floarea-soarelui (18.000 de hectare).
google-analytics.com