Cautare

10425 de rezultate pentru "enel bucuresti" (2.85 secunde)
Reprezentantii Fondului au apreciat favorabil finalizarea privatizarilor cu ENEL Italia pentru Electrica Banat si Electrica Dobrogea si cu Gaz de France pentru Distrigaz Sud.
Numai la Enel, CEZ si E.ON li s-au oferit o rata de recuperare a investitiilor de 12%. Presedintele ANRE a aratat ca majorarea tarifelor a fost cauzata de cresterea preturilor combustibililor, in special a carbunelui si a gazelor naturale.
Referitor la reglementarea care se va transforma in lege din 2006 si care se refera la utilizarea stalpilor RomTelecom si ai Enel de alti provideri, la ce v-ati gandit?
Enel-Italia, care detine pachete majoritare la Electrica Banat si Dobrogea, CEZ-Cehia, proprietarul a 51% din filiala Oltenia, E.On-Germania, care detine pachetul majoritar la Electrica Moldova, EnBW-Germania, EVN-Austria, Gaz de France-Franta, Iberdrola-Spania, AES-SUA, RWE-Germania si Union Fenosa-Spania.
AES Corporation (SUA), EEZ as (Cehia), Enel SpA (Italia), EVN AG (Austria), Gaz de France (Franta), Iberdrola SA (Spania), RWE Energy AG (Germania) si Union Fenosa International (Spania).
Adica in SC Enel Electrica Dobrogea SA, unde aportul social al italienilor, de 51% echivaleaza cu aproximativ 62 de milioane de dolari.
Cu exceptia unor colosi precum Rompetrol, Enel Electrica, Daewoo Mangalia si Santierul Naval Constanta, aproape toate ceilalti investitori au ceva "specific".
In plin conflict privind afacerile cu energie, companiile Enel (Italia), AES (SUA), CEZ (Cehia), divizia de investitii a Bancii Mondiale si BERD (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare) si-au exprimat interesul de a participa la privatizarea complexului energetic Craiova, a declarat ieri Constantin Balasoiu, directorul general al firmei, citat de Mediafax.
Grupul ceh CEZ si italienii de la Enel si-au exprimat in mai multe randuri interesul pentru achizitionarea producatorilor de energie.
Potrivit lui Atanasiu, va fi incheiat si procesul de vanzare a Electrica Muntenia Sud, pentru care a fost desemnat castigator grupul italian Enel, cu suma de peste 800 de milioane de euro.
Grupul ceh CEZ si italienii de la Enel si-au exprimat în mai multe rânduri interesul pentru achizitionarea producatorilor de energie.
Desi au fost intocmite numeroase interventii la SCD ENEL, racordarea nu a fost rezolvata. Pe de alta parte, in comuna Chirnogeni, satul Credinta, se inregistreaza un nivel al apei scazut, astfel incat s-a dispus alimentarea din furajul localitatii Ciobanita.
Astfel, Comisia de negociere pentru derularea procesului de selectare a investitorilor interesati de finalizarea reactoarelor 3 si 4 a acceptat ofertele angajante depuse de companiile ARCELOR- MITTAL (Romania), CEZ (Republica Ceha), ELECTRABEL (Belgia), ENEL (Italia), IBERDROLA (Spania) si RWE (Germania).
„Discutiile cu ANRE sunt prioritatea noastra, însa, daca nu vom avea rezultate, vom da în judecata ANRE si va asigur ca europenii vor fi foarte surprinsi ca reglementatorul a omis sa poarte discutii cu companiile distribuitoare pentru a modifica metodologia“, a precizat presedintele CEZ România.Oficialul CEZ a mai spus ca poarta discutii si cu reprezentantii Enel si E.ON, actionarii majoritari ai fostelor Electrica Banat si Dobrogea, respectiv Electrica Moldova, anticipând ca si aceste compani vor lua o decizie similara, care e singura solutie pentru rezolvarea acestei probleme.
Aceste companii sunt Electrabel Belgia, Enel Italia, Iberdrola Spania, CEZ Republica Ceha, Arcelor-Mittal Romania si RWE Germania.
Nuclearelectrica ar putea semna acordul pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda pana la finele lui februarie si continua negocierile cu toate companiile selectate, respectiv Enel (Italia), Electrabel (Belgia), Iberdrola (Spania), CEZ (Cehia), ArcelorMittal Romania si RWE (Germania).
Autoritatile intentioneaza sa construiasca, pana in 2015, alte doua rectoare cu puteri similare, in urma unei investitii de 2,2 miliarde euro.Nuclearelectrica asteapta pana in 25 martie confirmarile celor sase companii selectate sa dezvolte proiectul, respectiv RWE (Germania), ArcelorMittal Romania, Iberdrola (Spania), CEZ (Cehia), Enel (Italia) ti Electrabel (Belgia).Investitia de 2,2 miliarde euro nu include insa costurile de finantare si nici cretterile preturilor la materialele de constructie, in special ale otelului si ale manoperei din faza finala de constructie a unitatilor 3 si 4, a adaugat Chirica.
Contoarele au fost achizitionate tot in numele celor trei filiale de distributie aflate inca in proprietatea statului(celelalte - Electrica Muntenia Sud, Electrica Banat, Electrica Dobrogea, Electrica Moldova si Electrica Oltenia - au fost preluate in decursul anilor 2004-2006 de companiile Enel, EON si CEZ).Potrivit datelor oficiale, Electrica Muntenia Nord eserveste 1,2 milioane de clienti, carora le-a vandut in 2007 peste 3,9 milioane de MWh.
Circa o treime din suma, respectiv 309 milioane lei, este datorata companiei de stat Electrica, 170 milioane lei catre CEZ Oltenia si 90 milioane de euro la subsidiarele Enel Dobrogea si Banat.Datoriile CFR, companie controlata de Ministerul Transporturilor, catre furnizorii de electricitate vor fi esalonate pe o perioada de un an.MEF a respins, in luna mai, propunerile Ministerului Transporturilor privind stingerea datoriilor Companiei Nationale de Cai Ferate catre Electrica si bugetul de stat prin conversia acestora in actiuni sau prin alocarea unei sume de la fondul de rezerva.Ministerul Transporturilor cerea si o suplimentare a bugetului propriu cu suma de 560 de milioane lei de la Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, tot cu scopul acoperirii datoriilor CFR catre Electrica si bugetul de stat.
In proiectul de constructie a celor doua reactoare au fost selectate sase companii, respectiv CEZ (Cehia), Electrabel (Belgia), Enel (Italia), ArcelorMittal Romania, RWE (Germania) si Iberdrola (Spania).
google-analytics.com